
Jag har bakat många marängtårtor i mina dagar, och kommer fram till nya favoriter hela tiden. Denna är just nu etta på min marängtårtelista näst efter min marängtårta med lime! Marängtårta med kola och daim, ja det är en tårta för dig som gillar söta tårtor. Om jag får ge ett tips så skulle jag säga att det vore gott att bryta av det söta med syrliga bär på båda lagren. Kanske blanda ner syrliga hallon direkt i grädden.

Denna tårta är allra godast att äta så färsk som möjligt. Den håller att stå i kylskåpet över natten men var då beredd på att marängen kan bli aningen mjuk.
Glöm inte att kika in på min instagram för mer inspiration i köket.
Marängtårta med kola och daim, 10 bitar:
Maräng:
8 äggvitor
3.5 dl strösocker
Fyllning:
1 burk (397 gram) karamelliserad mjölk – denna använder jag, adlink
4 dl vispgrädde
2 st. dubbeldaim
Gör så här:
- Sätt ugnen på 100°c varmluft och klä två plåtar med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt strösocker, lite i taget medan du vispar på hög hastighet med elvisp eller i en assistent. Vispa till en blank och styv maräng.
- Spritsa eller bred ut två jämnstora rundlar på plåtarna (ca. 22 cm diameter).
- Grädda mitt i ugnen i ca. 1.5 h, bottnarna är klara när de släpper från pappret om du lyfter dem lite försiktigt. Stäng av ugnen, öppna luckan och låt bottnarna stå kvar tills ugnen svalnat helt.
- Montering: Vispa grädden fluffig och finhacka daimen.
- Lägg en marängbotten på ett tårtfat och bred över hälften av den karamelliserade mjölken, toppa med hälften av grädden och halva mängden av den hackade daimen.
- Lägg sedan på nästa botten och upprepa med fyllning.
- Låt stå under tårtkupa i kylskåp fram till servering.