Julgodisfabriken är i full gång här hemma. Senaste favoriten är denna mjölkchokladtryffel med salt mandel, otroligt gott om du frågar mig. Jag älskar julgodis som går fort att svänga ihop och är sådär härligt enkelt.
Byt hasselnötskräm mot nougat för ännu ett gott julgodis! Detta godis förvaras bäst i en burk med tättslutande lock, lägg smörpapper mellan lagren. Du kan förvara godiset i kyl i två veckor eller frysa in i upp till tre månader.
Mjölkchokladtryffel med salt mandel, 20 st:
Ingredienser:
200 g mjölkchoklad
100 g hasselnötskräm
1 dl sötmandel
en stor nypa flingsalt
Gör så här:
- Smält choklad tillsammans med hasselnötskräm på låg värme över ett vattenbad.
- Hacka mandel och blanda ner 2/3 i chokladen.
- Häll upp smeten i en bakpappersklädd brödform (1.5 liter).
- Toppa med resterande mandel och flingsalt.
- Låt stelna långsamt i rumstemperatur (gärna över natten) och skär sedan i rutor.
Lycka till med bakningen! Glöm inte att följa min facebooksida för mer god inspiration.