Julbak, Småkakor

Småkakor med saffranstosca

18 röster
Småkakor med Saffranstosca
Småkakor med Saffranstosca är julens godaste småkaka!

Nu är det mindre än en månad kvar till jul, visst är det fantastiskt? Jag julbakar för fullt i detta nu, för i helgen har vi öppet för Julmys i vår fikavagn. Vi har bland annat rört ihop nästan 20 kilo pepparkaksdeg som ska säljas, det och mycket annat. Otroligt roligt! En grej jag funderade på var att sälja dessa småkakor som jag fyllt med saffranstosca, men det får bli nästa gång i sådant fall. De blev helt fantastiskt goda men vi har inte plats i vagnen för fler bakverk nu, ha ha. Klicka här för fler julrecept.

Småkakor med saffranstosca, 24 st:

Småkakor:
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Saffranstosca:
50 g smör
0.5 g saffran
0.5 dl strösocker
2 msk ljus sirap
1 msk mjölk
80 g riven kokos

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 175°c över/undervärme och tag fram en minimuffinsplåt eller placera ut 24 stabila småkaksformar på en plåt, ställ åt sidan.
  2. Knåda ihop alla ingredienser till en smidig deg – knåda bara tills degen precis går ihop.
  3. Dela degen i 24 jämnstora delar och rulla dem till bollar. Lägg i muffinsplåten och grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter, tills de fått lite färg.
  4. Tag ut och forma en grop i kakorna – gärna med hjälp av ett träskaft eller annat runt, var försiktig och doppa i lite mjöl om det fastnar. Låt sedan svalna.
  5. Tosca: Koka ihop samtliga ingredienser. Låt sjuda i 3 minuter under omrörning.
  6. Fördela smeten i kakorna och grädda sedan kakorna ytterligare 3-4 minuter – tills toscan fått en gyllene färg.

Lycka till med kakorna! Glöm inte att kika in min Youtubekanal där min julserie startar första advent.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Småkakor med chokladkola

Nästa inlägg

Småkakor med chokladkola

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x