Rulltårta med hallon är som många av er redan vet min absoluta favoritrulltårta. Tätt efter kommer min kladdkakerulltårta med kakdegsfyllning. Rulltårta överlag är enkelt att baka och blir himla gott!
Rulltårta med hallon, 10 bitar:
Rulltårta:
3 ägg
1.5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
rivet skal av 1 citron
Fyllning:
2 dl hallonsylt
100 g färska hallon
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 225°c över/undervärme och klä en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt på hög hastighet med elvisp eller i assistent, i ca. 5 minuter. Vänd ner de torra ingredienserna. Riv ner citronskal och rör försiktigt ihop en klumpfri smet.
- Bred ut smeten på plåten och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 5 minuter, till en gyllene färg.
- Tag ut och strö lite strösocker på toppen av kakan, vänd upp på nytt bakplåtspapper.
- Drag försiktigt bort bakplåtspapperet från tårtbotten och låt den sedan svalna.
- Bred på sylten, toppa med hallon och rulla ihop till en ganska tight rulle.
Förvaras lätt inplastad i kylskåp till servering.
Lycka till! Glöm inte bort att prenumerera på min Youtubekanal!