Kladdkakor och Brownies, Tårtor

Kladdkaksrulltårta med kakdeg

Kladdkaketårta med kakdegNi vet min kladdkakerulltårta med chokladbollssmet? Nu har jag gjort en likadan, fast med kakdeg inuti. Och ni förstår inte hur GOD denna blev. Kladdkaka och kakdeg är ju livsfarligt ihop. Så himla smarrigt! Denna går dessutom fort att svänga ihop och går bra att skiva upp och frysa ner eller förvara i kylskåp i en burk med tätslutande lock.

Kladdkaketårta med kakdegKolla så fin den blev! Eller hur?

Kladdkaksrulltårta med kakdeg:

Kladdkaka:
200 g smör
4 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1.25 dl kakao
1 msk vaniljsocker
4 ägg
0.5 tsk salt

Kakdeg:
150 g smör
1.5 dl farinsocker
0.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
0.5 dl mjölk
5 dl vetemjöl
2 dl chokladknappar

Gör så här:
Kladdkaka: Börja med att sätta ugnen på 160°C och klä en långpanna (30×30 cm) med bakplåtspapper. Smält smöret och låt stå.
Blanda strösocker, vetemjöl, kakao och vaniljsocker i en stor skål.
Knäck i äggen och rör om, nu blir smeten väldigt tjock. Häll ner det avslanade smöret samt saltet och rör ihop en jämn smet.
Bred ut smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen i ca. 15 minuter. Tag ut och låt svalna helt och kavla sedan kladdkakan lätt mellan två bakplåtspapper – detta gör den mer följsam och mjuk inför rullningen.
Kakdeg: Börja med att vispa rumsvarmt smör med farinsocker, strösocker och vaniljsocker. Vispa ordentligt fluffigt! Tillsätt sedan mjölken och rör om. Arbeta ner vetemjöl och knåda ihop en smidig deg. Tillsätt till sist chokladknapparna och arbeta in dem i degen.
Montering: Bred ut kakdegen på kladdkakan – ett ganska tunt lager. Skär bort den yttersta kanten runt hela kakan och rulla sedan från långsidan, försiktigt. Förvara i kylskåp och låt sedan stå framme en stund innan servering. Garnera eventuellt med lite nötcreme och kokos.

Kladdkaketårta med kakdegHoppas att det ska smaka. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Wera Belle
Wera Belle
5 years ago

Ser supergott ut, måste testas! En riktig godiskaka.❤️

Jenny
Jenny
5 years ago

Ser supergott ut 🙂

Rosa
Rosa
5 years ago

Jag bakade denna och den var verkligen suuper god!

trackback
5 years ago

[…] måste man få inspireras utav andra så idag provbakade jag detta underbara recept från Bakamedfrida, bytte ut mjölet mot Sempers glutenfria mjölmix och resultatet blev verkligen toppen. Kommer […]

trackback
2 years ago

[…] med hallon är som många av er redan vet min absoluta favoritrulltårta. Tätt efter kommer min kladdkakerulltårta med kakdegsfyllning. Rulltårta överlag är enkelt att baka och blir himla […]

Grillat

Nästa inlägg

Veganska Cevapi

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x