Mjuka kakor

Rabarberkaka med kokos

38 röster
Rabarberkaka med kokos
Rabarberkaka med kokos som du bakar på knappt 30 minuter.

En Rabarberkaka med kokos och vanilj som riktigt smälter i munnen. Denna bakar du snabbt och enkelt på knappt 30 minuter. En perfekt sommarkaka om du frågar mig.

rabarberkaka med kokos

Denna kaka kan enkelt bakas glutenfri genom att du byter vetemjöl mot hälften glutenfri mjölmix och hälften mandelmjöl. Eller bara glutenfri mjölmix. Glöm inte att dela med er av bilder på det ni bakat under hashtagen #bakamedfrida på Instagram.

Här finner ni en ljuvligt god Rabarberpajkladdkaka.

Rabarberkaka med kokos, 8 bitar:

Ingredienser:
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl kokos flakes
200 g rabarber

Garnering:
0.5 dl kokos flakes
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och klä en brödform (1.5 liter) med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt med elvisp. Vispa på hög hastighet i 3-4 minuter.
  3. Rör ner det smälta smöret i äggvispet blandat med de torra ingredienserna samt kokos. Rör ihop en klumpfri smet.
  4. Häll smeten i formen och toppa med skivad rabarber. Strö sedan över kokos flakes, strösocker och vaniljsocker.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 25 minuter. Tag ut och låt svalna.

Lycka till med bakningen!

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tyra
Tyra
1 month ago

Väldigt god!!

Gräddtårta

Nästa inlägg

Gräddtårta

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x