Rabarbermuffins som riktigt smälter i munnen. Ja, för det gör dessa! De är så otroligt saftiga och goda. Med liten touch av både vanilj och citron, precis som min rabarbersaft. Grundreceptet är från mina saftiga citronmuffins, för det helt enkelt är mitt favoritrecept på muffins.
Se så saftiga de ser ut! Så himla goda. Och perfekta att baka och frysa in till senare tillfälle.
Rabarbermuffins, 12 st:
150 g rabarber + 1 msk strösocker & 2 tsk vaniljsocker
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
skal av 1 citron
1 msk citronsaft
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C och ställ ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
- Skölj och hacka rabarbern i små bitar. Blanda med lite strösocker och vaniljsocker.
- Vispa smör och strösocker krämigt med elvisp, eller rör kraftigt för hand. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa ihop.
- Rör ner resterande ingredienser med en slickepott – vänd ner rabarbern sist.
- Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 12 minuter.
Glutenfritt: Ersätt vetemjöl mot samma mängd glutenfri mjölmix.
Förvaring: I kakburk med lock eller tättslutande påse. I skafferi (3 dagar) eller frys (3 månader).
Lycka till med bakningen! Glöm inte att kika in min Youtubekanal som är igång igen!
Inte bra recept. Hade de i mitten av ugnen i fem minuter mer än det stod för de såg inte klara ut och kom ändå ut blöta i mitten
Vad gör jag för fel? De blir liksom kladdiga på toppen men är inte underbakade annars.
Kan man använda frysta rabarber? Ska man isåfall Tina dom först och låta dom rinna av lite på papper?
Det går fint! De behöver inte tina helt innan. 🙂