Rulltårtor, Maränger, Tårtor

Marängrulltårta med kokos

127 röster
Marängrulltårta med kokos
Marängrulltårta med kokos är en vinnare till varje kalas! Naturligt glutenfri och otroligt god.

Här om dagen när jag gick in på en Ica-butik så låg de där och skrek efter mig! Superfina, knallröda ekojordgubbar. Och då kände jag direkt att jag blev sugen på att baka någonting gott med dem! Sagt och gjort – det blev en marängrulltårta med kokos. Fyllningen är så enkel som grädde och jordgubbar. Mums!

Marängen blir sådär härligt seg medan den rostade kokosen blir krispig. Fluffig grädde och söta bär gör det hela till en ljuvlig dessert! Denna kommer vi att kalasa på flera gånger i sommar när våra svenska gubbar mognat.

Här finner ni fler goda rulltårtor.

Marängrulltårta med kokos, 12 bitar:

Maräng:
5 äggvitor
2.5 dl strösocker
2 tsk florsocker
1 tsk maizena majsstärlekse
1 dl kokosflakes

Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
250 g färska jordgubbar i bitar

Gör så här:

  1. Maräng: Börja med att sätta ugnen på 160°c och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt sedan 1 msk strösocker i taget under konstant vispning på hög hastighet. Vispa till en blank och fluffig maräng. Vänd sedan ner florsocker och maizena, rör ihop.
  3. Bred ut marängen på bakplåtspapperet och strö över kokos. Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter – tills den fått en gyllene färg.
  4. Tag ut och strö lite strösocker på toppen, vänd sedan upp den på ett nytt bakplåtspapper och drag försiktigt bort det pappret som sitter fast i botten – låt svalna.
  5. Fyllning: Vispa upp grädden med vaniljsockret och bred den sedan på botten. Strö över jordgubbarna som du sköljt, rensat och delat.
  6. Rulla marängen från långsidan till en lagom tight rulle. Pudra över lite florsocker och toppa med ett par jordgubbar.

Hoppas att det ska smaka! Lycka till med bakningen och missa inte att följa mig på facebook där jag dagligen delar med mig av smarriga recept.

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
cathrine pedersen
cathrine pedersen
2 years ago

en fråga varför står det msk i instruktionen när det står dl i receptet? på strösocker =)

Emmy
Emmy
2 years ago

Hej, kan man baka denna idag och förvara i kyl tills servering imorgon? 😊

Matilda
Matilda
1 year ago

Hejsan! Kan man göra marängen dagen innan och fylla den dagen för servering? Eller kan man göra marängen och lägga ihop den dagen innan?

Ulrica Falk
Ulrica Falk
10 months ago

Hej, vad kan man ta om man inte vill ha kokos

Eleonor
Eleonor
9 months ago

Kan man göra denna dagen innan ?
Mvh Eleonor

Elin
Elin
9 months ago

Kan man frysa marängrulltårtan?

Bibbi Eriksson Ohlsson
Bibbi Eriksson Ohlsson
9 months ago

Kan ma gör rulltårta dagen före och förvara den i kylskåpet

Gunilla Broberg
Gunilla Broberg
8 months ago

Vadgör man med galorna?
mvhGunilla Broberg

Hallonkaka - Stor hallongrotta

Nästa inlägg

Hallonkaka - Stor hallongrotta

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x