Påsken står för dörren och på min Instagram har ni önskat härliga och enkla bakverk att baka till denna högtid! Och vad passar bättre än en solgul brownie med vit choklad och mjölkchokladkaniner? Ett par chokladägg också! Så himla fin för ögat! Och god. Den blev verkligen himla god.
Vad ska du baka för gott i påsk? Om du önskar fler påskrecept så finner du dem under kategori “Påsk” här på min blogg!
Vit chokladbrownie, 20 bitar:
150 g smör
200 g vit choklad
3 ägg
1.5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 citron
ett par chokladkaniner & chokladägg
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och klä en form (25×25 cm) med bakplåtspapper.
- Smält ihop smör och vit choklad i en kastrull på låg värme, rör tills all choklad smält tag sedan av från värmen.
- Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt med elvisp. Tillsätt de torra ingredienserna samt smörblandningen och rör ihop en klumpfri smet.
- Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter, tag ut och lägg försiktigt på dina chokladkaniner och godisägg. Låt sedan svalna helt innan du skär i kakan.
TIPS:
* Glutenfritt: Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix och se till att allt godis är glutenfritt.
* Förvara din brownie i en burk med tättslutande lock i skafferi eller kylskåp.
* Brownien håller 2 veckor i kylskåp och 3 månader i frys.
Lycka till med bakningen!
Funkar det med 100 fram choklad?
Det funkar! 🙂
Skulle man kunna göra detta recept som typ ”kladdmuffins” tror du? 🤔😁