Tårtor

Hemmabagarens Drömgrädde

33 röster

Reklam för Valio.

Hemmabagarens drömgrädde
Hemmabagarens Drömgrädde – med smak av kola & choklad!

Jag har skrivit om den här grädden förut, och finner inga ord och bara måste berätta mer. Om man till helgen vill bjuda på en smaskig tårta utan krångel, så måste du testa dessa. Jag har testat att vispa den till fluffig grädde, som frosting, men också kokat till kola- och chokladsås.

Jag har varit beroende av dessa under en tid nu och har bara gott att säga om de båda! Jag har använt dem på alla sätt som går – tror jag? Favoriten är att koka såser av dem, de blir en fantastisk kolasås och en alldeles ljuvligt god och len chokladsås. Och jag har passande nog tagit mig friheten och labbat fram ett recept på en tårta som innehåller båda såserna. Jag har också använt chokladgrädden som frosting och kolagrädden som fluffig grädde vid garnering. Tårtan var ändå enkel att göra, men blev både otroligt god och himla fin! 

hemmabagarens drömgrädde

Jag har efter mitt tidigare inlägg tagit emot mail och meddelanden från er som köpt och bakat med den nya grädden från Valio. Det gör mig väldigt glad! Det är roligt att komma med bra tips på produkter som verkligen uppskattas. Tack snälla för det! 

Chokladtårta med chokladsås & kolasås, 10 bitar:

Tårtbotten:
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver

Fyllning:
2.5 dl Valio Kolagrädde
2.5 dl Valio Chokladgrädde
2 dl blåbär
2 dl hallon

Garnering:
2.5 dl Valio Chokladgrädde
2 dl Valio Kolagrädde
1 dl hallon. 

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 175°c över/undervärme och klä en springform, 20 cm med bakplåtspapper – höga kanter. Smörj formen med smör och bröa gärna med kokos. Ställ åt sidan.
  2. Vispa upp ägg och strösocker vitt och riktigt fluffigt, vispa med elvisp i ca. 5 minuter. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och vänd försiktigt runt till en klumpfri smet.
  3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca. 35-40 minuter. Tag ut och låt svalna innan du delar i tre jämnstora bottnar.
  4. Fyllning: Häll Valio Kolagrädde i en kastrull och låt koka på medelhög värme tills det blivit en kolasås, det tar ca. 10 minuter. Tag av från värmen och låt stå i kylskåp för att svalna helt. 
  5. Häll Valio Chokladgrädde i en kastrull och låt koka på medelhög värme tills det blivit en kolasås, det tar ca. 10 minuter. Tag av från värmen och låt stå i kylskåp för att svalna helt.
  6. Montering: Lägg tårtbotten på ett tårtfat och bred på kolasåsen och toppa med blåbär. Lägg på nästa tårtbotten och bred på chokladsåsen, toppa med hallon och lägg på sista botten. 
  7. Låt tårtan stå i kylskåp i 15 minuter för att sätta sig. 
  8. Frosting & garnering: Vispa Valio chokladgrädde till en fast frosting med elvisp. Vispa upp Valio kolagrädde i en annan skål till en fluffig grädde. 
  9. Tag ut tårtan och spackla den med chokladgrädden. Toppa med spritsad kolagrädde och färska bär. 

Här finner ni mer information om Valios nya kola- och chokladgrädde! Lycka till med bakningen!

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
påsk

Nästa inlägg

Vit chokladbrownie

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x