Har ni provat daim med smak av mint? Om inte så tycker jag att ni måste göra det omedelbums! Gillar du daim och mint var för sig så kommer du att älska det smaksatta daimgodiset. Och om du vill ta detta till ännu högre höjder så knådar du ihop en chokladdeg och hackar ner daimen i denna. Sedan gör du Chokladsnittar med daim mint. Så otroligt gott om du frågar mig!
Se så krispiga de ser ut! Med lite kladdig mitt. Kakorna riktigt smälter i munnen! Klicka här för att se mina andra varianter av snittkakor.
Chokladsnittar med daim mint, ca. 45 st:
150 smör
3.75 dl vetemjöl
1.5 dl strösocker
3 msk kakao
3 msk sirap, ljus
1.5 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
2 st dubbeldaim mint
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175°c över/undervärme och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
- Nyp ihop alla ingredienser utom daim till en smidig deg.
- *Om degen smular – tillsätt lite mer sirap och knåda knåda knåda. Den kommer att gå ihop även fast det ibland kan ta en stund.
- Hacka dammen och knåda in den i degen.
- Rulla degen till tre längder och lägg på plåten med jämna mellanrum.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10-12 minuter.
- Tag ut och låt svalna en aning innan du skär dem i snitt.
TIPS:
Glutenfritt: Ersätt vetemjöl mot 4 dl glutenfri mjölmix.
Vegansk: Byt smöret mot mjölkfritt margarin och dammen mot vegansk godis av valfri smak.
Förvaring: I tättslutande burk med lock. Håller 3 veckor i skafferi eller 3 månader i frys.