
– Reklam för min bakbok: Receptet är kopierat rakt av från min bakbok kladdkakor deluxe som gavs ut 2018 och finns att köpa här. Ni finner detta recept på sida 83 i boken.
* Jag har gräddat kladdkaka i alla sorters vinglas och inget har skadats alls. Så vilken sort du har spelar ingen större roll.
Kladdkaka i vinglas, 5 portioner:
Ingredienser:
150 g smör
100 g mörk choklad, 70 %
2.5 dl muscovadosocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 nypa salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175° grader över/undervärme och tag fram fram fem värmetåliga vinglas.
- Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme.Ta av kastrullen från värmen och rör ner övriga ingredienser.
- Fördela smeten jämnt i vinglasen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter.
- Serveras gärna med en kula vaniljglass och lite syrliga bär.
Lycka till! Och missa inte att kika in mina andra kladdkakor här. ♥
Hej Frida!
Hoppas att du kommer svara.
Är det säkert att de ska vara in i ugnen 25 minuter? Mina blev SÅ torra.
Tack