Kanellängd med mycket fyllning som består av massor med kanel, farinsocker, mandelmassa och smör. Så himla saftig och fantastiskt smakrik. En succé vid varje fikatillfälle. Många räcker den till också, det vill jag lova.
Jag använder mitt vanliga recept på saftiga kanelbullar och gör allt enligt receptet förutom hur jag bakar av bullarna som istället formas till längder. Men i övrigt är receptet detsamma, och det är för att det receptet är mitt allra bästa.
Klicka här för att ta del av mina bästa tips för att lyckas med bullarna varje gång!
Saftiga kanellängder, 3 st:
Bulldeg:
5 dl kall standardmjölk
50 g jäst
1 msk mortlade kardemummakärnor
1 dl strösocker
2 ägg (går att utesluta)
1 msk vaniljsocker
0.5 tsk salt
150 g saltat smör, rumsvarmt
12-15 dl vetemjöl special
Fyllning:
250 g rumsvarmt saltat smör
200 g mandelmassa
2 dl farinsocker
1 msk vaniljsocker
0.5 dl malen kanel
Sockerlag:
1.5 dl vatten
1.5 dl strösocker
Garnering:
1 dl pärlsocker
Gör så här:
- Fyllning:
Börja med att vispa ihop alla ingredienser till fyllningen (remonsen) med en elvisp eller i en matberedare, ställ åt sidan. - Bulldeg:
Häll mjölken i bunken till din assistent. Smula ner jästen och tillsätt mortlad kardemumma, strösocker, ägg, vaniljsocker och salt. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt smöret i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter. - Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i tre lika stora delar. Rulla till bollar och kavla sedan ut till rektanglar. Fördela fyllningen på dina tre rektanglar.
- Rulla ihop degen från långsidan och klipp sedan jack i längderna (inte rakt igenom) vik varannan flik åt höger och varannan åt vänster osv. Låt jäsa i 1.5 h i rumstemperatur.
- Sätt ugnen på 200°C över/undervärme när det är 20 minuter kvar av jästiden.
- Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter, en plåt i taget.
Gör nu sockerlagen:
Blanda vatten och strösocker i en liten kastrull och låt koka upp. Låt sedan sjuda tills bullarna är klara, tag av från värmen. - Tag ut längderna ur ugnen och pensla genast på sockerlagen samt strö över pärlsocker. Låt svalna innan du flyttar dem från plåten.
Hoppas att det ska smaka. ♥
Första gången jag bakar längder, det blev hur bra som helst😁 tack för ett toppen recept 👍
Roligt att höra! Tack själv <3