Chocolate chip cookie- rutor. Ja, det är ju precis vad det låter. Chocolate chip cookies som bakas i form och skärs i rutor. Så ofantligt gott! Lite kladdigare och tjockare än de klassiska kakorna, och det är bara positivt om ni frågar mig.
Jag har tidigare gjort Chocolate chip cookies i långpanna, båda hit till bloggen och så till min bakbok Baka i långpanna deluxe. Otroligt populärt recept! Men denna kaka är helt enkelt degen till mina chocolate chip cookies som jag tryckt ut i en form istället för att baka i vanliga kakor, endast pga. tidsbrist. Och det blev SÅ himla gott! Så då tänkte jag att jag ju måste dela detta med er också.
Chocolate chip cookie- rutor, 16 st:
Ingredienser:
220 g smör
3 dl brun farin strö
1 dl strösocker
1 ägg
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
5.75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 dl chokladknappar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°c och klä en form 25×25 cm med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
- Smält smöret, låt svalna en aning och rör ihop det med farinsocker och strösocker.
- Tillsätt sedan ägg, äggula och vaniljsocker, vispa till en slät smet. Arbeta ner de torra ingredienserna i smeten (ej choklad) och arbeta ihop en tjock och klibbig deg. Tillsätt 2.5 dl chokladknappar och rör ihop.
- Tryck ut degen i formen och strö över resterande chokladknappar. Grädda mitt i ugnen i ca. 30 minuter, tills kakan blivit gyllene.
- Tag ut och låt svalna helt innan du skär den i rutor.
Hoppas att det ska smaka. ♥
Hej Frida! Detta verkar som ett både enkelt och gott recept, det måste jag testa. En fråga: Ditt flöde på Instagram ser så fantastiskt färgglatt och aptitretande ut; hur kommer det sig att bilderna på bloggen är mycket mer nedtonade i färgen än bilderna på Instagram? Samma bakverk ser så olika ut på de båda kanalerna liksom. Ha en bra dag!
Hej Frida,
Jag kommenterade nyligen på ett av dina recept från 2018..kanske lite för långt tillbaka? Vill gärna veta vad för slags mjöl jag kan använda istället för fullkornsmjöl till dina äppelfrallor? Allt gott!
Hej, hur blir det om formen inte är 25×25, hur blir det med gräddningstiden?
Det beror på om formen är större eller mindre? 🙂