TIPS:
Förvaring: I strutstället i kylskåp.
Glutenfritt: Byt ut vetemjöl mot 2.5 dl glutenfri mjölmix och byt ut våffelstrutarna mot glutenfria. Se också till så att chokladen du använder inte innehåller gluten.
Hållbarhet: 2 dyg i kylskåpet.
Nötallergi: Byt ut nötkross mot valfritt strössel, kokos eller t.ex. krossade kex.
Brownie i strut, 12 st:
Brownie:
100 g smör
50 g choklad
2 ägg
1.5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 nypa salt
Chokladganache:
0.5 dl vispgrädde
150 g mörk choklad
Topping:
1 dl nötkross
1 dl kolasås
3 dl vispgrädde
strössel av valfri sort
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°c över/undervärme. Placera din struthållare på en plåt och placera ut 12 st. våffelstrutar.
- Smält ihop smör och choklad i en kastrull på låg värme. Låt stå.
- Rör ihop ägg, strösocker, vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Tillsätt smörblandningen och arbeta försiktigt ihop en klumpfri smet.
- Fördela smeten i strutarna så att du har ca. 3 cm kvar upp till kanten.
- Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter, tag ut och låt svalna.
- Chokladganache: Hetta upp grädden i en liten kastrull – den ska inte börja koka! Tillsätt chokladen och rör om tills all choklad smält.
- Doppa dina strutar i chokladganache och strössla med nötkross runtom kanten, sätt tillbaka dem i stället.
- Fördela kolasåsen i strutarna. Vispa upp grädden och spritsa den i dina strutar. Toppa med lite strössel.
Någon fiffig som har bra tips vad man kan använda om man saknar strutställ?