Chocolate chip cookies med daim. Ja, ni hörde rätt. Kunde dessa kakor ens bli godare tänker ni? Ja, det kan dem! Med krispig daim. Himmelskt goda verkligen. Nya favoriter!
Ni kan nästan se konsistensen. Sega kanter, lite mjuka i mitten. Och så innehåller de massor med god choklad. Perfekta att frysa också, när du tar fram dom så är ett tips att värma på medelvärme 30 sek i micro, då blir de precis som nygräddade. SÅ gott! Jag kan inte hejda mig, utan jag går mellan frysen och micron hela tiden för att värma kakor, haha..
Chocolate chip cookies med daim, 20 st:
Ingredienser:
220 g smör
3 dl brun farin strö
1 dl strösocker
1 ägg
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
5.75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 dl chokladknappar
2 st. dubbeldaim
Gör så här:
1. Börja att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
2. Smält smöret, låt svalna en aning och rör ihop det med farinsocker och strösocker.
3. Tillsätt sedan ägg, äggula och vaniljsocker, vispa till en slät smet.
4. Tillsätt de torra ingredienserna i smeten (ej choklad och daim) och arbeta ihop en tjock och klibbig deg.
Tillsätt 2.5 dl chokladknappar och rör ihop.
5. Fördela smeten i 20 jämnstora bitar, lägg på plåtarna, platta till lätt och toppa sedan med resterande chokladknappar och hackad daim efter smak.
7. Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna helt innan du lyfter dem från plåten.
Hoppas att det ska smaka! ♥
Sega dumlesnittar är mums!😊
Brunt farin strö, vad kan jag använda i stället?