Inlägget innehåller reklam för min bakbok

Foto: Helen Pe
I min senaste bok Baka i långpanna deluxe så får ni ta del av hela 49 recept på ljuvligt goda bakverk som alla bakas i långpanna. Bland annat denna favvo! Kanelbullesockerkaka med himmelsk frosting på. Den är så god att jag knappt vet vad jag ska säga. Ni borde verkligen prova! Och idag tänkte jag vara så snäll att jag ger er receptet direkt i bloggen här, kul va? 🙂
Köp min bok här!
Kanelbullesockerkaka med frosting:
Sockerkaka:
200 g smör
6 ägg
4 dl strösocker
2,5 dl filmjölk
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
ca 1 krm salt
Fyllning:
2 dl brunt farinsocker
0,5 dl malen kanel
1 msk malen kardemumma
Frosting:
100 g smör, rumsvarmt
220 g färskost
1,5 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna (40 × 30 cm) med bakplåtspapper.
- Fyllning:
Förbered fyllningen genom att blanda samtliga ingredienser i en skål. Ställ åt sidan så länge. - Sockerkakan:
Börja med att smälta smöret och ställ åt sidan. - Vispa ägg och socker ljust och fluffigt med elvisp i 5 minuter. Vänd sedan ner filmjölk och smält smör. Tillsätt de torra ingredienserna och vänd ihop till en klumpfri smet.
- Fördela hälften av smeten i långpannan och strö sedan över fyllningen. Stryk sedan över resterande smet.
- Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
- Frosting:
Vispa smör, färskost, grädde och vaniljsocker till ett fluff. Tillsätt därefter florsocker lite i taget under vispning och vispa till en fluffig frosting. - Bred frostingen på den avsvalnade kakan. Pudra eventuellt lite kanel över före servering.
Kan man frysa in den med frosting?
Svar ja! 🙂
Kan man göra denna med glutenfritt mjöl och i sådana fall ersätta det med 6 dl glutenfritt mjöl eller ska det vara en annan mängd i sådana fall?😊
Glutenfri mjölmix funkar finfint! Ersätt med samma mängd. 🙂
Hur står den sig om man vill göra någon dag i förväg?
Den står sig superfint! Förvara i kyl 🙂