Chokladsnittar med mars. Perfekta småkakor att baka till kalas, eller för att fylla kakburken med, eller varför inte frysen inför stundande kalas? När du bakar snittar så får du många kakor av en enda sats deg. Enkelt, snabbt och så himla gott!
Att trycka ner bitar av marschoklad i en chokladdeg, om det är en bra idé? Svar JA! Typ världens bästa idé, näst mina after eight- snittar och dumlesnittar. Jag har bakat en del snittar genom mina bakdagar, och dessa placerar sig lätt inom top 5. Och vet ni? Jag bakade dessa redan 2015 för första gången hit till bloggen, men nu kände jag att de behövde uppdateras lite.
Chokladsnittar med mars, ca. 45 kakor:
Ingredienser:
150 smör
3.75 dl vetemjöl
1.5 dl strösocker
3 msk kakao
3 msk sirap, ljus
1.5 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
3 mars chokladbitar
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan. Dela dina marsbitar i fyra på längden och lägg dem åt sidan.
- Nyp ihop alla ingredienser utom mars till en smidig deg.
Rulla sedan degen till tre längder och lägg på plåten med jämna mellanrum. - Tryck en “grop” i mitten av längderna, längsmed hela. Lägg sedan ner marsen – fyra delar (en mars) i varje längd.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10-12 minuter.
- Tag ut och låt svalna en aning innan du skär dem i snitt.
Hoppas att det ska smaka. ♥
Bakade dem idag, galet goda!