Kladdkakor och Brownies

Minikladdkaka med nötkrämsfrosting

minikladdkaka_med_notkram4Minikladdkaka med nötkrämsfrosting. Enkelt, snabbt och otroligt smarrigt. Ni vet en sådan kladdkaka med sega kanter och ett kladdig mitten? Precis så! En perfekt fikakaka precis när som helst om du frågar mig.

minikladdkaka_med_notkram2Kolla på kladdet i mitten. Om dessa inte tagit slut i ett nafs så hade jag med all säkerhet suttit och mumsat på exakt denna i detta nu. Nötkrämen som jag använt är en ekologisk nötkräm, du kan använda vilken du än önskar. Eller också funkar det att använda smält, avsvalnad choklad istället vid eventuell nötallergi.

Kladdkaka med nötkrämsfrosting, 10 st:

Kladdkaka:
150 g smör
1 dl kakao
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 nypa salt

Nötkräm:
100 g rumsvarm färskost
85 g rumsvarmt smör
1.5 dl nötkräm
1 dl florsocker

Gör så här:

  1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och placera ut 10 st. muffinsformar på en plåt, låt stå.
  2. Smält smöret i en stor kastrull och tag sedan bort från värmen. Rör ner resterande ingredienser och arbeta ihop en klumpfri smet.
  3. Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 12-15 minuter, tag ut och låt svalna helt.
  4. Frosting: Vispa samtliga ingredienser med elvisp eller i en assistent till ett härligt fluff.
  5. Toppa dina muffins med frostingen och dekorera eventuellt med färska bär.

minikladdkaka_med_notkram6Hoppas att det ska smaka. ♥

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jenny
Jenny
4 years ago

Åh va gott! Mvh Jenny

kladdkaka_apelsin_choklad2

Nästa inlägg

Kladdkaka med apelsin och choklad

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x