Kladdkaka med apelsin och choklad. I form av en apelsinkladdkaka som toppas med mjölkchokladfluff och lite kolasås. Och lite små chokladpuffar som tillför krisp. Hujedamig så gott detta är! Ni måste verkligen prova denna kladdis om ni gillar kombination av apelsin och choklad.
Perfekt kladdig och så ljuvligt god. Fluffet är lent och smakar så gott av mild choklad. Denna blev en 10-poängare om ni frågar mig.
Kladdkaka med apelsin & choklad, 10 bitar:
Fluff:
3 dl vispgrädde
180 g mjölkchoklad
Kladdkaka:
100 g smör
50 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
rivet skal av 1 apelsin
2 msk färskpressad apelsin
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Topping:
kolasås
strössel
Gör så här:
- Fluff: Hetta upp vispgrädden i en kastrull på medelhög värme – den ska inte koka. Hacka chokladen och tillsätt den i grädden, rör om tills all choklad smält och ställ sedan i kylskåpet. Låt stå i minst 5 timmar och vispa sedan upp till ett fluff.
- Kladdkaka: Sätt ugnen på 175°c över/undervärme.
- Smält ihop smör och vit choklad i en kastrull på låg värme, låt stå.
- Rör ihop ägg och strösocker i en skål och arbeta sedan ner smörblandningen. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop en klumpfri smet.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 22 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20 minuter. Låt svalna innan du sedan låter den stå i kylskåpet i minst 2 timmar.
- Spritsa eller bred på fluffet när kakan har kallnat, toppa med lite kolasås och eventuellt lite strössel.
Hoppas att det ska smaka! ♥