Rulltårtor, Tårtor

Himmelsk Rulltårta

himmelsk_rulltarta2Himmelsk rulltårta. Ja, precis så. En rulltårta med min himmelska jordgubbsfyllning. Hur ljuvligt får det bli? Denna är enkel att baka, går supersnabbt och blir helt galet god. Perfekt att frysa in och plocka fram precis när som helst, för vet ni? Den är nämligen ganska god fryst också. Då blir det som fryst rullis med jordgubbsglass inuti.. Magiskt!

himmelsk_rulltarta7Den ultimata rulltårtan till i sommar! Jag har ätit den otaligt många gånger under de senaste somrarna och räknar med samma även i år. Rekommenderar er verkligen att prova.

TIPS:
*
 Recept på glutenfri rulltårtsbotten här
* Rulltårtan håller fint i frysen i en månad
* Förvara i en tätslutande påse i kylskåpet i 3 dagar

Himmelsk rulltårta, 12 bitar:

Rulltårta:
3 ägg
1.5 dl strösocker
0.5 dl mjölk
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver

Fyllning: 
2 dl vispgrädde
85 g philadelphiaost
0.75 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
200 g finhackade jordgubbar

Gör så här:

  1. Rulltårta: Sätt ugnen på 225°c över/undervärme. Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  2. Vispa ägg och strösocker riktigt fluffigt med elvisp. Tillsätt mjölken samt de torra ingredienserna och rör ihop en klumpfri smet.
  3. Häll smeten på plåten och bred ut till ett jämnt lager. Grädda mitt i ugnen i ca. 5 minuter – till en gyllene färg. Tag ut och strö över ett tunt lager med strösocker över hela tårtbotten. Stjälp upp botten på ett nytt bakplåtspapper och tag försiktigt bort pappret som sitter fast i botten. Låt svalna medan du gör fyllningen.
  4. Fyllning: Vispa ihop samtliga ingredienser (utom jordgubbarna) till ett fast fluff. Tillsätt de finhackade jordgubbarna och rör ihop.
  5. Bred fyllningen på tårtbotten när den svalnat och rulla ihop en fin rulle från långsidan (tag hjälp av bakoplåtspappret). Dekorera med färska bär och florsocker.

himmelsk_rulltarta1Hoppas att det ska smaka. ♥

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Linda
Linda
1 year ago

Den ser helt galet god ut😋🤩
Vilket mått har du på plåten när du bakar rulltårta?

Mvh Linda😘

Ebba
Ebba
Reply to  Linda
1 year ago

Undrar detsamma ❤️👍🏻

Tuuli
Tuuli
1 year ago

Lyxigt god!!! Tack för recept🌸

Sabina
Sabina
1 year ago

Vad använder du för vaniljpulver? Min fyllning fick massa svarta prickar, din ser ju helt vit ut!
Tänkte även göra denna fast tårta, hur mycket lime tror du behövs då?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sabina
1 year ago

I denna rulltårta är det vaniljsocker jag använder, som det står i receptet. Kram! <3

Pernilla
Pernilla
1 year ago

Åh denna bakade jag igår. SÅ så god!! Fick så mycket beröm, bland annat ” det här var den godaste rulltårta jag någonsin ätit.
Jag använda min djupa plåt i ugnen, men vet att den är liiite större än normalplåt.
Gjorde en tänkt kant liksom, drog inte ut smeten ända i hörnen- hade den möjligen i ugnen ett par minuter extra ( men tror det beror mer på min ugn som är kinkig när det gäller ” över och undervärme” , jag får inte till det perfekt då. Brukar mest använda varmluft jämt. Men inte igår- så då lät jag den vara inne ett par minuter extra) Det blev bra- luftig, mycket god smak som slutade i en stor tjock rulltårta. Som var så uppskattad.

Chokladsnittar_mars

Nästa inlägg

Chokladsnittar med mars

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x