Minikladdkaka med nötkrämsfrosting. Enkelt, snabbt och otroligt smarrigt. Ni vet en sådan kladdkaka med sega kanter och ett kladdig mitten? Precis så! En perfekt fikakaka precis när som helst om du frågar mig.
Kolla på kladdet i mitten. Om dessa inte tagit slut i ett nafs så hade jag med all säkerhet suttit och mumsat på exakt denna i detta nu. Nötkrämen som jag använt är en ekologisk nötkräm, du kan använda vilken du än önskar. Eller också funkar det att använda smält, avsvalnad choklad istället vid eventuell nötallergi.
Kladdkaka med nötkrämsfrosting, 10 st:
Kladdkaka:
150 g smör
1 dl kakao
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
Nötkräm:
100 g rumsvarm färskost
85 g rumsvarmt smör
1.5 dl nötkräm
1 dl florsocker
Gör så här:
- Kladdkaka: Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och placera ut 10 st. muffinsformar på en plåt, låt stå.
- Smält smöret i en stor kastrull och tag sedan bort från värmen. Rör ner resterande ingredienser och arbeta ihop en klumpfri smet.
- Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 12-15 minuter, tag ut och låt svalna helt.
- Frosting: Vispa samtliga ingredienser med elvisp eller i en assistent till ett härligt fluff.
- Toppa dina muffins med frostingen och dekorera eventuellt med färska bär.
Hoppas att det ska smaka. ♥
Åh va gott! Mvh Jenny