Bröd

Nattjästa Baguetter

nattjasta_baguetter2Nattjästa baguetter. Sådana med krispig yta och segt inkråm. Rör ihop en deg ikväll, baka ut och grädda av imorgon bitti så har du nygräddade baguetter lätt som en plätt till frukosten. Hur bra får det bli? Och inte nog med att det är enkelt – de blir helt galet goda också. Prova, vetja!

Nattjästa Baguetter, 4 st:

Ingredienser:
25 g Jäst
6.5 dl kallt vatten
2 msk olivolja
14 dl vetemjöl
2 tsk salt

Gör så här:

  1. Börja med att lösa jästen i det kalla vattnet tillsammans med olivoljan – använd en stor skål, degen behöver nämligen plats för att bli åtminstone dubbelt så stor.
  2. Tillsätt vetemjöl och salt och rör ihop en deg – använd t.ex. en träslev eller liknande. Du behöver inte knåda degen utan endast röra ihop tills alla ingredienser blandats in i degen väl.
  3. Täck skålen med plastfolie och ställ in den i kylskåpet, låt jäsa i minst 6 timmar.
  4. Tag fram degen och stjälp försiktigt upp på väl mjölad bakbänk. Dela i fyra lika stora delar och vrid dem till baguetter – lika långa som din plåt är på långsidan. Lägg på en bakpappersklädd plåt med jämna mellanrum och täck med en bakduk.
  5. Sätt ugnen på 250°c över/undervärme. När ugnen blivit varm så sätter du in plåten med baguetterna mitt i ugnen. Låt gräddas i 5 minuter och sänk sedan ungnen till 225°c grader och låt gräddas i ytterligare 15 minuter – tills de fått en fin gyllene färg.
  6. Tag ut ur ugnen och låt svalna på ett avsvalningsgaller innan du skär upp dem.

 

nattjasta_baguetterHoppas att det ska smaka! ♥

Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sandra
Sandra
1 year ago

Yeeeeey, älskar dina nattjästa bröd! Din nästa bok borde handla om bröd. Fick din senaste bok med posten igår, fantastisk fin! 😍😍

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sandra
1 year ago

Tack fina du, vad jag blir glad. <3

Sabine
Sabine
1 year ago

Åh ska testas i helgen!🤩 Vet du om det går bra att ha bröden i frysen och sedan tina när man vill ha om man inte kan äta upp alla innan de blir dåliga?☺️

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sabine
1 year ago

Det går jättebra att frysa dem! 🙂

Klara
Klara
1 year ago

Hej! Kan man använda torrjäst istället för vanlig jäst? 😊🥖

My
My
1 year ago

Bakade dessa i helgen och blev supergoda. Ska baka dem till påsk igen också. Tack för bra recept!

Eva
Eva
1 year ago

Jättegoda bagetter! De blir höga och lite sega, mums!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Eva
1 year ago

Kul att du gillar dem! 🙂

Eva
Eva
1 year ago

Tack för ditt goda recept!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Eva
1 year ago

Tack själv <3

Kladdkaka i långpanna

Nästa inlägg

Veckans bakverk 7 - Kladdkaka

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x