Bröd

Kalljästa Vallmofrallor

kalljasta_vallmofrallor3Kalljästa Vallmofrallor. Fluffiga frukostbröd toppade med vallmo. Bakas smidigt och enkelt, jäser i kylskåp över natten och gräddas av på morgonen innan frukost. Så saftiga och goda.

Kalljästa Vallmofrallor, 12 st:

Ingredienser:
25 g färsk jäst – kan ersättas mot 2 tsk torrjäst
4 dl kallt vatten eller mjölk
50 g rumsvarmt smör
1 ägg
1 tsk salt
9 dl vetemjöl

Garnering:
1 ägg
2 msk vallmofrön

Gör så här: 

  1. Börja med att lösa jästen i vattnet. Tillsätt sedan de resterande ingredienserna och arbeta ihop en smidig deg, gärna i maskin med degkrok.
  2. Stjälp upp degen på lätt mjölad bakbänk. Dela i 12 delar och rulla till tighta bollar. Lägg med jämna mellanrum på en bakpappersklädd plåt.
  3. Täck plåten med löst sittande plast (tänk på att degen måste få plats att jäsa) och ställ sedan i kylskåpet över natten – minst 6 h.
  4. På morgonen därpå: Tag ut plåten ur kylskåpet och låt stå i rumstemperatur. Sätt ugnen på 225°c över/undervärme.
  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i ca. 15 minuter – tills de fått en fin, gyllene färg. Låt svalna en stund innan du skär upp dem.

kalljasta_vallmofrallorHoppas att det ska smaka! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Louise
Louise
4 years ago

Låter jättegott. Jag undrar lite om torrjästen, blandar du den i degvätskan som med vanlig jäst? Jag har för mig att jag läste någonstans att torrjäst inte lämpar sig för kalljästa degar, blir det lika bra som med vanlig jäst?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Louise
4 years ago

Torrjäst funkar lika bra som färsk jäst! Och du bakar degen på samma vis som i receptet. 🙂 Kram <3

Sara
4 years ago

Hej! Går de att byta ut ägg mot något för att göra frallorna veganska?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sara
4 years ago

Du kan utesluta ägg i degen och sedan pensla med vatten eller växtbaserad mjölk! 🙂

Anne-Li
4 years ago

Jag ska testa omgående 😃

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Anne-Li
4 years ago

Kul att höra! 🙂

Anna
Anna
4 years ago

Ändras mjöl mängden om man byter ut mjölet till glutenfritt?

Caroline Corneliusson
Caroline Corneliusson
4 years ago

Hej! Funderar på om man inte kan jäsa degen hel i kylen och sen forma bullarna dagen efter? Mvh Caroline

chokladmousse_i_glas3

Nästa inlägg

Chokladmousse i glas

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x