Chokladmousse i glas med krispigt kaksmul och syrliga hallon. Ja, det blir som inte så mycket bättre än så. Enkelt att svänga ihop och så gott att tiden stannar. På riktigt alltså, jag tycker verkligen att ni ska prova detta!
Se så härligt det ser ut, visst? Jag älskar enkla desserter som kan serveras i glas. Det är festligt och fint att alla får varsitt glas. Enkelt att servera utan kladd.
Chokladmousse i glas, 4 port:
Chokladmousse:
3 dl vispgrädde
100 g choklad – jag använde en med 55% kakao
2 äggulor
1.5 msk florsocker
1 msk vatten
Montering:
8 kakor av valfritt slag – jag använder digestive
frukter eller bär
Gör så här:
1. Vispa hälften av grädden (1.5 dl) till ett löst fluff och ställ i kylskåpet. Koka upp resterande del av grädden.
2. Hacka chokladen och lägg i en skål. Häll över den varma grädden och låt stå i ett par minuter. Rör om till en jämn smet – all choklad ska smälta.
3. Knäck i äggulorna i en skål. Koka ihop florsocker och vatten i en kastrull och häll sedan den varma blandningen i en stråle över äggulorna under konstant vispning på hög hastighet. Vispa till ett skum.
4. Blanda chokladsmeten med äggblandningen. Vänd till sist ner den kalla grädden och rör ihop en jämn mousse.
Montering: 1. Krossa dina kakor och fördela i 4 portionsglas.
Fördela moussen jämnt över digestivekexen. Låt stå i kylskåpet i minst 1 timme. Dekorera sedan med valfria bär.
Hoppas att det ska smaka! ♥