Chokladfudgepaj med lakrits och hallon. En ljuvligt god paj som bakas utan ugn och älskas av såväl stora som små. Vet ni? Skalet är gjort av kinasnacks, hur gott? Och är det så att de små (eller stora) inte gillar lakrits så kan du ersätta det mot annat eller bara skippa det helt och hållet.
Receptet är framtaget för ett par år sedan i samarbete med Fazer. Jag gjorde recept- och fotade till deras receptfoldrar som hände i butik då. Superkul! Är så stolt över recepten att jag nu (med godkänt från Fazer) även vill dela dem med er här.
TIPS:
* Pajen klarar sig fint i kylskåpet i upp till 3 dagar – ej med hallon på.
* Går att frysa utan topping i upp till 3 månader.
Chokladfudgepaj med lakrits, 10 bitar:
Pajskal:
210 g kinasnacks, gul påse
50 g smält smör
Chokladfudge:
350 g mörk choklad, 70% – jag använde fazer
1 burk á 397 gram sötad kondenserad mjölk
0.5 påse krossad tyrkisk peber – jag använde megahot
Topping:
hallon
tyrkisk peber
kinasnacks
Gör så här:
Pajskal: 1. Börja med att krossa Kina Gul Snacks, blanda sedan smulorna med det smälta smöret.
2. Tryck ut snackssmulet i en pajform med löstagbar kant, ställ sedan i kylskåp för att stelna i 15 minuter.
Chokladfudge: 1. Smält chokladen och blanda den sedan med den kondenserade mjölken. Tillsätt krossad Tyrkisk Peber och rör till en slät fudge.
2. Bred ut fudgen i pajskalet och låt stå i kylskåp i ytterligare 15 minuter för att stelna.
Topping: 1. Toppa sedan med hallon, Tyrkisk Peber och Kina Gul Snacks innan servering.
Hoppas att det ska smaka! ♥
Hittar ingen avlång springform, om jag ska använda en rund vilken diameter bör den ha isf? 😊
20 cm är lagom! 🙂
Hej, har du tips på hur man ska krossa dem där tyrkisk peber? Det var inte helt lätt, jag försöker fortfarande komma på något smart sätt😬
Mortel!! 🙂