Brownie cookies med toffifee och hasselnötter. Som en ljuvlig dröm samlad i en cookie. Tro mig när jag säger att dessa kakor är kakorna med stort K. Ni måste prova! Toffifeen blir härligt len och mjuk i den kladdiga kakan, sedan bryter de krispiga nötterna av på ett himmelskt gott sätt. Mums!
Jag har gjort många olika sorters brownie cookies innan, bland annat med dumle, flingsalt, kakdeg, polly, after eight eller kokostosca. Så det är bara att välja och vraka.
Brownie cookies med toffee & hasselnötter, 12 st:
Ingredienser:
200 g mörk choklad, 70%
125 g smör
2 dl strösocker
1.5 dl farinsocker
2 stora ägg
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
12 st toffifee
1 dl hackade hasselnötter
Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper.
2. Smält ihop choklad och smör i en kastrull på låg värme, låt stå.
3. Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt med elvisp, vispa i 5 minuter.
4. Vispa ner chokladblandningen i äggfluffet tills allt blivit väl blandat och vänd till sist ner de torra ingredienserna (utom toffifee och nötter) och arbeta försiktigt ihop en klumpfri smet.
5. Skopa upp smeten med jämna mellanrum, 6 st på varje plåt.
6. Toppa alla kakor med toffifee och hackade hasselnötter.
7. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 mintuter, tag ur och låt svalna helt innan du flyttar kakorna från plåten.
Se så gott det ser ut! Hoppas att det ska smaka. ♥