Kladdkakebollar i mjölkchoklad. Ja, alltså en kladdkaka som jag mosat ihop, rullat till en boll och sedan doppat i smält mjölkchoklad. Jag toppade dem med lite strössel pga. kul ju! Så himla fina och goda. Alla älskar dessa, stora som små.
Se så härligt kladdiga och goda de ser ut.. Kladdkakebollar är en sådan boll likt chokladbollar som du bara inte kan få nog av. En boll är alldeles för lite om ni frågar mig. Minst fem annars får det vara! 😉
TIPS:
* Kladdkakebollarna går utmärkt att frysa i en frystålig burk med lock.
* Förvaras annars i en kakburk i ett svalt skafferi i upp till 1 vecka.
Kladdkakebollar i mjölkchoklad, 25 st:
Ingredienser:
1 kladdkaka av valfritt slag – t.ex halva denna
200 g mjölkchoklad
strössel
Gör så här:
1. Börja med att mosa ihop kladdkakan i en skål. Tänk på att kladdkakan inte får ha torra kanter – tag i sådant fall bort dessa.
2. Rulla till jämnstora bollar och lägg dem på ett bakplåtspapper.
3. Lägg in kladdkakebollarna i frysen i ca. 30 minuter.
4. Smält chokladen på låg värme och tag fram bollarna ur frysen.
5. Doppa bollarna i choklad, lägg på bakplåtspapper och strö på strössel. Låt sedan stelna helt innan servering.
Hoppas att ni ska gilla kladdkakebollarna! ♥