Kladdkaka med chokladsmörkräm. Ja, det är precis vad vi behöver en onsdag som denna. Inte sant? Smörkrämen är lätt, luftig och smakar allt annat än smör. Ljuvligt gott, speciellt på kladdkaka om jag får säga det själv.
Jag spritsade ut smörkrämen för att jag tycker att det blir allra finast på så vis! Men det går givetvis lika bra att breda ut den med en spatel också. En slarvig look kan också vara riktigt fint. Och så toppade jag med lite strössel som jag hittade långt bak i mitt skafferi.
Kladdkaka med smörkräm, 12 bitar:
Kladdkaka:
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Smörkräm:
150 g rumsvarmt smör
2 dl florsokcer
0.5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Kladdkaka: 1. Värm ugnen till 175°c grader och klä en form med bakplåtspapper, 22 cm.
2. Smält smöret och låt stå.
3. Rör ihop ägg, strösocker, vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en skål. Tillsätt det smälta smöret och rör ihop en klumpfri smet.
4. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 15 minuter.
5. Tag ut och låt svalna innan du ställer kakan i kylen i minst 2 timmar.
Smörkräm: 1. Vispa samtliga ingredienser med elvisp till ett riktigt härligt fluff. Vispa på hög hastighet i ca. 5 minuter.
2. Spritsa eller bred smörkrämen på kladdkakan. Toppa eventuellt med lite strössel.
Se så fint det blir när smörkrämen spritsas! Hoppas att ni ska gilla kakan. ♥
Tror du det receptet på smörkräm lämpar sig ovanpå muffins också? Eller rekommenderar du något annat recept då?
Vad använder du för sprits för att få det så fint? ☺️