Hallonkaka med smuldeg. Ja, som en ljuvlig kombination av saftig kaka och krispig paj. Full med massor av syrliga hallon. Otroligt gott om jag får säga det själv. En liten skopa vaniljglass till denna så dansar smaklökarna i takt.
Detta är precis samma recept som till min blåbärskaka med smuldeg, fast då med hallon istället. Och vilken som är godast? Ingen aning!
Vilken väljer du helst? Hallon eller blåbär?
Hallonskaka med smuldeg, 20 bitar:
Smuldeg:
75 g rumsvarmt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
0.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Hallonkaka:
175 g smör
3 stora ägg
2 dl strösocker
3.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 dl frysta hallon
Gör så här:
Smuldeg: 1. Nyp ihop alla ingredienser till en smulig massa, låt stå.
Hallonkaka: 1. Sätt ugnen på 175°c och klä en form (20×25 cm) med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
2. Smält smöret och låt stå. Vispa sedan ägg och strösocker vitt och fluffigt med elvisp, rör ner de torra ingredienserna tillsammans med smöret och arbeta ihop en klumpfri smet.
3. Häll smeten i formen och strö över dina hallon. Smula till sist över smuldegen.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 35-40 minuter. Stickan ska vara torr när kakan är klar, tag ut och låt svalna innan du skär den i bitar.
Hoppas att det ska smaka! ♥
Jag bakade en variant på denna i helgen som jag lade ut på min blogg! Den här ser också supergod ut.
//Berith
Gott,gott men snälla du kandu svara på frågorna angående dajmglassen tidigare+Tack!
Går denna att frysa ?:)
Det går jättebra! 🙂