Mjuka kakor

Äppelkaka med frosting

ÄppelkakaÄppelkaka med frosting. Alltså vet ni? Detta är egentligen min Morotskaka, fast med rivet äpple istället för morot. Så galet enkelt, saftigt och gott. Så glad att denna kaka blev alldeles perfekt. Den blev precis som jag önskade.

appelkaka_frosting3Så frostingen är alltså den där ljuvliga frostingen som du annars breder på en morotskaka. Med färskost och vanilj. En riktig succékaka som jag hoppas på att ni är många som vill baka i höst. För visst hör äpplen till hösten? Det tycker då jag i alla fall. Och nu börjar våra äpplen bli mogna, så denna kommer jag att baka flera gånger framöver.

Äppelkaka med frosting, 20 bitar:

Kaka:
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
2 tsk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
1.5 tsk malen ingefära
2 dl neutral olja – t.ex. raps
3 äpplen

Frosting:
100 g rumsvarmt smör
200 g färskost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Garnering:
1.5 dl sötmandel, hackade

Gör så här:
Kaka:
1. Börja med att sätta ugnen på 160°c och klä en form 25×25 cm med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
2. Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt med elvisp i 8 minuter.
3. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop.
4. Arbeta ner olja och grovt rivna äpplen, vänd runt en jämn smet.
5. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 40 minuter.
Tag ut och låt svalna helt.
Frosting:
1. 
Vispa samtliga ingreidnesr till ett fast fluff med elvisp.
Bred frostingen på kakan och toppa med lite hackade mandlar.

appelkaka_frosting7Hoppas att kakan ska smaka. ♥

Subscribe
Notify of
guest
15 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
A
A
1 year ago

Den ska jag testa! Är det varmluft eller vanlig ugn?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  A
1 year ago

Vanlig 🙂

Josefine
Josefine
1 year ago

Ska bjuda på den här på jobb min sista dag! Men undrar lite hur man förvarar den på bästa sätt? Måste baka den dagen innan! Ska man ha på frostingen direkt eller dagen efter?

Therese
Therese
1 year ago

Går det att byta ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix?

Kari
Kari
1 year ago

Något av det godaste jag bakat! Tack för receptet!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Kari
1 year ago

Vad roligt att höra! Det gör mig glad. 🙂

Mikaela
Mikaela
1 year ago

Hej! Den ser och verkar vara supersmarrig!! Måste jag absolut testa! En fråga kring frostingen, låter du även färskosten vara rumstempererad innan du blandar ihop allt? Eller ska den vara kall? Jag har ofta problem att få till rätt konstisens på frostingen och skulle därför behöva tips. Tack på förhand och en härlig bakblogg!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Mikaela
1 year ago

Rumstempererad!! 🙂

Linnea
Linnea
1 year ago

Om man vill göra receptet som muffinsar istället, vad tror du om tid i ugnen då?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Linnea
1 year ago

Skulle gissa på 12-15 minuter! 🙂

A-L
A-L
1 year ago

Bakade denna i helgen – hur god som helst! Tack för bra recept!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  A-L
1 year ago

Vad roligt att höra! Tack själv <3

Moa
Moa
1 year ago

Kan man baka kakan och frysa den och när man tar fram den så kör man på frostingen då?

Johanna
Johanna
1 year ago

Min ser så ljus ut. Följt receptet… brun, men inte mörkbrun som på dina bilder

Emma
Emma
9 months ago

Ska testa göra denna nästa vecka! Vilken äppelsort rekommenderar du denna årstid? 😊 Älskar din morotskaka så är lika spänd på denna 😃

Nästa inlägg

Nytt på Youtube - Chocolate chip cookies

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x