Sockerlag till bullar, drinkar, desserter, fruktinläggningar och bakverk som till exempel italiensk maräng. Enkelt att göra och bra att ha i kylskåpet.
Vad är då sockerlag? Jo! Det är lika delar strösocker och vatten som kokas ihop tills strösockret löst sig. Sedan får lagen svalna och så är den färdig. Galet enkelt! Jag penslar alltid mina Bullar med sockerlag. Även när jag gör lemonad eller italienska maränger så använder jag sockerlag. Har alltid en flaska hemma i kylskåpet, för vet ni att sockerlag håller i upp till en månad i kylskåpet? Toppen ju!
Prova att smaksätta sockerlagen med lite rivet citrusskal, t.ex. lime. Det är supergott! Även vanilj kan du röra ner.
Sockerlag, ca. 1/2 liter:
Ingredienser:
2.5 dl strösocker
2.5 dl vatten
Gör så här:
1. Koka ihop strösocker och vatten, rör om till sockret löst sig och låt sedan svalna innan du häller upp lagen på en flaska. Gärna glasflaska! Förslut flaskan och låt stå i kylskåpet tills du ska använda den.
Hoppas att ni ska gilla receptet! ♥