Syltrutor med jordgubbssylt. Otroligt saftiga och goda sockerkaksrutor med jordgubbssylt och havresmul. En riktig kalaskaka som bakas i långpanna och fyller en hel kakburk på nolltid.
Denna kaka kommer ursprungligen från kokboken ”Sju sorters kakor”. Dock har jag anpassat receptet efter min egen smak, så det är inte samma recept men inspirationen har jag tagit därifrån. Det är en fantastisk kakbok som borde finnas i alla hem!
Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥
TIPS:
* Kakan går utmärkt att frysa in i fryspåsar eller burk med tätslutande lock.
* Sylten kan enkelt bytas ut mot annan sylt eller dulce de leche.
* Det går utmärkt att både halvera- och dubbla receptet.
Syltrutor, ca. 25 st:
Sockerkaka:
6 dl vetemjöl
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
200 g rumsvarmt smör
2 ägg
+ 4 dl jordgubbssylt
Havresmul:
150 g rumsvarmt smör
4.5 dl havregryn
1.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Kaka:
1. Sätt ugnen på 220°c grader och klä en långpanna med bakplåtspapper (30×20 cm), ställ åt sidan.
2. Blanda samtliga ingredienser till kakan i en skål, arbeta ihop till en deg.
3. Tryck ut degen i formen och fördela sedan sylten över degen.
Havresmul:
1. Nyp ihop samtliga ingredienser till ett smul.
2. Strö smulet över kakan och grädda sedan mitt i ugnen i ca. 20 minuter. Tag ut och låt svalna helt innan du skär i rutor.
Hoppas att det ska smaka. ♥
Om du ersätter sylten med dulche de leche, använder du då samma mängd, alltså 4 dl?