Smulpaj med jordgubbar, en av de godaste smulpajer som kan bakas om ni frågar mig. Pajen gör succé på sommarens alla kalas, och den bakas enkelt på knappt 20 minuter. Enkelt och ljuvligt gott med smak av sommar.
Till denna smulpaj med jordgubbar serverar jag vaniljkräm, men det är lika gott med vaniljglass som smälter lite härligt sådär när pajen är ljummen. Lättvispad grädde är också gott om ni hellre föredrar det.
Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥
Smulpaj med jordgubbar, 8-10 port:
Ingredienser:
1 liter jordgubbar
2 tsk potatismjöl
150 g rumsvarmt smör
2 dl vetemjöl
3 dl havregryn
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°c och tag fram en pajform, 24 cm i diameter.
2. Rensa och skölj jordgubbarna, hacka de sedan i lagom stora bitar. Blanda bären med potatismjöl i formen och låt stå.
3. Nyp ihop små, vetemjöl, havregryn, strösocker och vaniljsocker till en smulig deg.
4. Smula degen över bären i formen och grädda pajen mitt i av ugnen i ca. 20 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan servering.
Hoppas att det ska smaka! ♥
Går det bra att använda frysta jordgubbar?
Recept på såsen?!?! Har skrivit så många gånger och försökt få tag på detta