Pajer

Smulpaj med Jordgubbar

smulpaj_jordgubb2Smulpaj med jordgubbar, en av de godaste smulpajer som kan bakas om ni frågar mig. Pajen gör succé på sommarens alla kalas, och den bakas enkelt på knappt 20 minuter. Enkelt och ljuvligt gott med smak av sommar.

smulpaj_jordgubb3Till denna smulpaj med jordgubbar serverar jag vaniljkräm, men det är lika gott med vaniljglass som smälter lite härligt sådär när pajen är ljummen. Lättvispad grädde är också gott om ni hellre föredrar det.

Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥

Smulpaj med jordgubbar, 8-10 port:

Ingredienser:
1 liter jordgubbar
2 tsk potatismjöl
150 g rumsvarmt smör
2 dl vetemjöl
3 dl havregryn
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°c och tag fram en pajform, 24 cm i diameter.
2. Rensa och skölj jordgubbarna, hacka de sedan i lagom stora bitar. Blanda bären med potatismjöl i formen och låt stå.
3. Nyp ihop små, vetemjöl, havregryn, strösocker och vaniljsocker till en smulig deg.
4. Smula degen över bären i formen och grädda pajen mitt i av ugnen i ca. 20 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan servering.

smulpaj_jordgubb4Hoppas att det ska smaka! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Maria
Maria
4 years ago

Går det bra att använda frysta jordgubbar?

Hannah
Hannah
4 years ago

Recept på såsen?!?! Har skrivit så många gånger och försökt få tag på detta

chokladkaka_med_fudgeglasyr

Nästa inlägg

Chokladkaka med fudgeglasyr

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x