Dessert i glas är någonting som är väl efterfrågat här på bloggen. Så idag tänkte jag dela med mig av en snabb favorit som du enkelt svänger ihop. Det är en dessert i glas med hallonmousse, maränger och färska bär. Ljuvligt gott!
Marängerna bakade jag efter detta recept fast uteslöt då färgen och gjorde dem bara som vanligt. Och marängerna kan förberedas upp till ett par veckor innan om de förvaras torrt i en tätslutande burk med lock. Det går även bra att köpa färdiga maränger såklart, det funkar också precis lika bra!
Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥
Dessert i glas med hallonmousse, 4 port:
Ingredienser:
100 g frysta hallon
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
20 minimaränger
Färska bär
Gör så här:
1. Börja med att koka upp hallonen, mosa dem i kastrullen. Låt sedan rinna av genom en finmaskig sil – det du får i skålen under silen ska användas. Låt svalna helt.
2. Vispa upp grädden med vaniljsockret till ett fluff. Rör sedan ner den avsvalnade hallonpurén. Arbeta ihop en jämn mousse.
3. Fördela hallonmoussen i glasen och toppa sedan med lätt krossade maränger och färska bär.
Hoppas att ni ska gilla denna! ♥