Att göra skorpor av gamla Kanelbullar, ja! Det är någonting som jag har gjort så länge jag kan minnas. Visst är det ett smart sätt att ta rätt på kanelbullarna? Istället för att låta de ligga i frysen med risk för att bli bortglömda så kan en göra riktigt goda skorpor. Det är busenkelt och de håller sedan i en hel evighet.
Jag gjorde även en liten dip att ställa fram till skorporna. Det var för extra lyx, men det är inte nödvändigt.
Missa inte mitt populära recept på bageribullar!
Kanelbulleskorpor:
Skorpor:
Kanelbullar – ca. 10 st /plåt
Dip:
100 g färskost
0.5 dl florsocker
1 tsk kanel
Gör så här:
Skorpor: 1. Sätt ugnen på 100°c över/undervärme och klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Skär kanelbullarna i ca. 1 cm breda skivor. Lägg dem på plåten med jämna mellanrum och låt sedan torka mitt i ugnen i ca. 1.5-2 timmar. – Vänd dem när halva tiden gått.
Dip: 1. Blanda samtliga ingredienser till en dip.
Serveras tillsammans med dina skorpor.
Hoppas att det ska smaka. ♥
Nej! Jag har bara haft en paus då det hänt mycket i livet som gjort att jag varken haft tid eller ork. Men på måndag kommer en video upp på kanalen igen! Kram <3