Pajer

Hallonpaj med maräng

Frida_Skattberg4Ni vet min Key lime pie? Nu har jag gjort en sådan fast med Hallon istället! Alltså en alldeles perfekt hallonpaj som jag toppade med maräng. Så ljuvligt gott och så enkelt att baka. Älskar denna! En ny favvo.

hallonpaj_marang2hallonpaj_marang3Förutom maräng så toppade jag pajen med ett par färska hallon, lite frystorkade hallon samt myntablad. Men det var mest för dekoration, rent smakmässigt så är pajen så god ändå med sin hallonfyllning och brända maräng.

Missa inte mina andra ljuvliga pajer som påminner om denna:
Key lime pie & Citronpaj.

Hallonpaj, 10 bitar:

Fyllning:
1 burk kondenserad sötad mjölk (ca. 400 g)
250 g frysta hallon
saft från 1 st limefrukt
3 tsk vaniljsocker
1 ägg
2 äggulor

Pajskal:
100 g smör
200 g kex (jag använde digestivekex)

Maräng:
4 äggvitor
1.5 dl strösocker

Gör så här:
Fyllning: 1. Börja med att sätta ugnen på 175° grader.
2. Koka upp hallonen i en kastrull och mosa dem med en sked. Sila sedan av i en finmaskig sil så att du inte får med några kärnor. Purén (det som blir kvar i skålen efter du silat) blandar du med övriga ingredienser i en skål.
Låt fyllningen stå medan du gör pajskalet.
Pajskal: 1. Smält smöret och låt stå. Mixa kexen till ett fint smul i din matberedare. Tillsätt sedan smöret och mixa ihop.
2. Häll smulet i en pajform med löstagbar kant, 22 cm. Tryck sedan ut smulet till ett skal med baksidan av en sked. Packa hårt.
3. Grädda skalet mitt i ugnen i 10 minuter. Tag ut och häll ner fyllningen. Grädda sedan pajen i ytterligare 15 minuter.
4. Tag ut och låt sedan svalna helt innan du ställer pajen i kylskåp i minst 1 h. 
Maräng: 1. 
Vispa upp äggvitorna till ett fast fluff med elvisp. Tillsätt sedan lite strösocker i taget under konstant vispning på hög hastighet. Vispa till en bland maräng.
2. Spritsa eller klicka ut marängen på den färdiga pajen och bränn sedan av med en gasbrännare.
Toppa sedan kakan med färska bär om du önskar. 

hallonpaj_marang1Hoppas att det ska smaka! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Michaela
Michaela
4 years ago

Fin klänning vart kommer den ifrån?

Amanda
Amanda
4 years ago

Hej!
Tror du man kan byta ut limefruktsaften eller utesluta den helt?
Kram

Madeleine
Madeleine
4 years ago

Gjorde denna idag! Hade ingen citron/lime hemma eller sil heller.. Men sååååå god den vart ändå! ! 😀

Linnea
Linnea
4 years ago

Herrejösses vad god den ser ut!! och vilken fin klänning du här! jag som ska på dop snart och skulle vilja ha något liknande, vart kommer den ifrån? 😀 kramar

Emmi - explorista.se
4 years ago

Låter supergod och dessutom väldigt fin, perfekt till sommarkvällar tänker jag!

Emma
Emma
4 years ago

Hej! Den ser såååå god ut! Jag undrar hur du gör för att ta ur hela pajen från formen, för att sedan läggan den på t ex tårtfat?

Tanja
Tanja
4 years ago

Hej! Undrar om pajen kan göras dagen innan? Eller ska det vara helt ny när den serveras? 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Tanja
4 years ago

Du kan göra pajen innan, men toppa gärna med maräng innan servering för att få bästa resultat. 🙂

no_bake_kakdegspaj1

Nästa inlägg

No bake Kakdegspaj

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x