No bake kakdegspaj. Ja, alltså en ljuvligt god paj fylld med kakdeg som bakas utan ugn. Enkelt och himmelskt gott! Jag har tagit fram detta recept efter önskemål från er läsare. Hoppas att ni ska gilla pajen lika mycket som jag gör.
Att jag gillar att baka utan ugn det vet ni ju. Det är något jag gjort i så många år och det finns SÅ många No bake- recept här på bloggen (sök no bake). Jag vet att ni gillar det och nästa no bake” som ni fick önska var en paj med kakdeg. Er önskan är som ni vet min lag, så här är er paj! Varsågoda att börja baka. 🙂
TIPS:
* Byt ut smöret mot mjölkfritt margarin, grädden mot sojagrädde och chokladen mot vegansk choklad för att göra pajen vegansk – garnera med valfritt veganskt alternativ.
* Mjölet kan bytas mot glutenfri mix, mandelmjöl eller kokosmjöl.
* Förvara pajen i kylskåp i upp till 1 vecka.
* Pajen går utmärkt att frysa.
No bake Kakdegspaj, 10 bitar:
Pajskal:
230 g oreokakor (det vita ska vara kvar)
120 g smör
Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
1.5 dl ljust farin strö
0.5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk mjölk (jag använder havremjölk)
4.5 dl vetemjöl
2.5 dl chokladknappar
Chokladganache:
150 g mjölkchoklad
0.75 dl vispgrädde
Garnering:
2 st dubbeldaim
Gör så här:
Pajskal: 1. Börja med att smälta smöret.
2. Mixa kakorna till ett fint smul och tillsätt sedan smöret. Rör ihop.
3. Tryck ut smulet i en pajform med löstagbar kant á 22 cm, packa hårt och låt sedan stå i kylskåpet.
Fyllning: 1. Vispa smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker ljust och fluffigt med elvisp.
2. Tillsätt mjölk och vetemjöl, rör ihop en smidig deg och arbeta sedan in chokladknapparna.
3. Tryck ut degen i pajskalet och jämna till på ytan. Låt sedan stå i kylskåpet i 30 minuter.
Chokladganache: 1. Smält ihop choklad och vispgrädde i en kastrull på låg värme. Rör tills du fått en ganache.
2. Häll ganachen på pajen och låt sedan stelna innan du toppar med hackad daim.
Hoppas att det ska smaka! ♥
Hej, jag undrar om jag kan byta oreokakorna mot något annat och i så fall vad skulle du rekommendera?
Hej!
Jag har testat andra recept och bytt oreo mot ballerina i botten (ex. ballerina kladdkaka eller vad man nu föredrar). Brukar funka utmärkt 🙂
Du kan byta mot de kex eller kakor som du gillar bäst 🙂 Kram!
Hej!
Går kakdegspajen att frysa?
Kram
Hej ☺️
Vart hittar man veganska choklad knappar?
Supergod, men nästa gång ska jag nog ha lite salt i landegendomar för att bryta av det söta! 🙂
*kakdegen vet inte vad det blev för tokig autocorrect!
Hej jag undrar om man behöver göra skälva formen med oreo kan man ha de utan??
Du kan byta Oreo mot en annan kaka eller kex 🙂
Undrar om man kan köra utan pajdegen?
Vad ska du fylla med den då? 🙂
Jag älskar allt med kakdeg så den här måste ju smaka ljuuuuvligt!
Ja! Jag tror att du skulle älska denna om du gillar kakdeg! Kram <3
Ser super god ut! Går denna att frysa in och om det går, vad är rekommendationen för tid.
Jo, hon har skrivit i beskrivningen att det går o frysa den. Dock vet jag inte hur länge…
Vart är receptet till denna paj?
Men, vänta, va? Receptet är ju ovanför dessa kommentarer…!?? http://www.fridasbakblogg.se receptet heter “No bake kakdegspaj”.
vart hittar man receptet? tänkte baka den idag men hittar inte hur man gör och vad man behöver
Men, vänta, va? Receptet är ju ovanför dessa kommentarer…!?? http://www.fridasbakblogg.se receptet heter “No bake kakdegspaj”.
Edit: såg nu att receptet inte funnits här.
Hej Frida, var är själva receptet till denna No Bake-kakdegspaj? Den ser gudomlig ut!
Var är receptet till den här? Jag måste prova göra den!
En del av de äldre recepten har försvunnit under blogguppdatering, så jag jobbar för fullt på att återställa dem. Kram
Hej, hittar inget recept i detta inlägg?
Nej, det har försvunnit helt med designuppdateringen här på bloggen, likt en del andra recept.. Jobbar på att återställa alla! Kram
Så god den var, kommer att göras fler gånger😍