Havrekakor med choklad, alltså ljuvliga småkakor som bakas snabbt och enkelt. Basen är havregryn! Och sirapen i kakan gör den alldeles seg och härlig. Chokladen kan bytas mot t.ex dumle, center, riesen eller annat gott chokladgodis! 🙂
Om du byter ut hälften av strösockret mot farinsocker så kommer kakorna att påminna om chocolate chip cookies. Det blir ljuvligt gott!
Havrekakor med Choklad, 16 rutor:
Ingredienser:
125 g smör
4.5 dl havregryn
2.75 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
1 ägg
0.75 dl ljus Sirap
+ 100 g valfri choklad (jag använde chokladknappar denna gång)
Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en form (20×20 cm) med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och låt stå.
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en form (20×20 cm) med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och låt stå.
3. Rör ihop de torra ingredienserna och knäck sedan i ägget, tillsätt sirap och det smälta smöret. Rör ner chokladen (spara ev. lite att toppa med).
4. Arbeta ihop en kladdig deg och tryck sedan ut den i formen.
4. Arbeta ihop en kladdig deg och tryck sedan ut den i formen.
5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter, tills kakan fått fin gyllene färg. Tag ut och låt svalna.

Smälter du eller hackar du chokladen?
Hej! Kakan blev jättegod ❤️ undrar bara hur länge håller de i kylen? 🙂
I 2-3 veckor! Du kan även frysa in kakorna 🙂 Kram <3
Herre min skapare vad gott! Vi var sex pers till fikat och alla var väldigt förtjusta i denna going.
Imorgon tar jag med mig den stackars beten som blev över till lilla Mamma ♥️ då blir hon glad 🙂
Tack för receptet och en härlig blogg!
Så lätt att göra och så otroligt god! Jag läste receptet och barnen på 8 och 3 år bakade efter instruktionerna
Vet du om dom blir lika bra med glutenfritt?
Det låter och ser jättegott ut! Vänliga hälsningar Jenny.
Oj så god kaka!! Min nya favorit Nästa gång ska jag lägga i hackad mintchoklad! Tack
Vad roligt att höra!! 🙂 Kram
Hej
Ser super gott ut men tror du man kan byta ut till samma mängd glutenfritt mjöl?
Tack för fantastisk recept
P
Hej
Ser super gott ut men tror du man kan byta ut till samma mängd glutenfritt mjöl?
Tack för fantastisk recept
P
Hej! Min son är äggallergiker, vad skulle du bytt ut ägget till i denna kaka?
Kikärtspad är det i många veganska recept iallafall, 3msk motsvarar ett ägg om jag minns rätt 😊
Alltså – den här kakan är GALEN. Tog med till skolan och bjöd mina klasskompisar och alla var helt frälsta.
Ska chokladen smälta innan eller bara hacka den?
Hacka i! 🙂
Måttet på formen… Är det möjligtvis så att du menar 20×30?
Nej! 20×20 🙂