Småkakor

Havrekakor med choklad

havrekakor_choklad5Havrekakor med choklad, alltså ljuvliga småkakor som bakas snabbt och enkelt. Basen är havregryn! Och sirapen i kakan gör den alldeles seg och härlig. Chokladen kan bytas mot t.ex dumle, center, riesen eller annat gott chokladgodis! 🙂

havrekakor_choklad4Om du byter ut hälften av strösockret mot farinsocker så kommer kakorna att påminna om chocolate chip cookies. Det blir ljuvligt gott!

Havrekakor med Choklad, 16 rutor:

Ingredienser:
125 g smör
4.5 dl havregryn
2.75 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
1 ägg
0.75 dl ljus Sirap
+ 100 g valfri choklad (jag använde chokladknappar denna gång)

Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en form (20×20 cm) med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och låt stå.
3. Rör ihop de torra ingredienserna och knäck sedan i ägget, tillsätt sirap och det smälta smöret. Rör ner chokladen (spara ev. lite att toppa med).
4. Arbeta ihop en kladdig deg och tryck sedan ut den i formen.
5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter, tills kakan fått fin gyllene färg. Tag ut och låt svalna.
havrekakor_chokladHär ser ni mina första havrerutor med choklad. Hoppas att det ska smaka! ♥
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

18 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Malin
Malin
5 years ago

Smälter du eller hackar du chokladen?

Magdalena
Magdalena
5 years ago

Hej! Kakan blev jättegod ❤️ undrar bara hur länge håller de i kylen? 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Magdalena
5 years ago

I 2-3 veckor! Du kan även frysa in kakorna 🙂 Kram <3

Lina
Lina
5 years ago

Herre min skapare vad gott! Vi var sex pers till fikat och alla var väldigt förtjusta i denna going.

Imorgon tar jag med mig den stackars beten som blev över till lilla Mamma ♥️ då blir hon glad 🙂

Tack för receptet och en härlig blogg!

Alexandra
Alexandra
5 years ago

Så lätt att göra och så otroligt god! Jag läste receptet och barnen på 8 och 3 år bakade efter instruktionerna

Britt-Marie Sundqvist
Britt-Marie Sundqvist
5 years ago

Vet du om dom blir lika bra med glutenfritt?

Jenny
Jenny
5 years ago

Det låter och ser jättegott ut! Vänliga hälsningar Jenny.

Johanna
Johanna
4 years ago

Oj så god kaka!! Min nya favorit Nästa gång ska jag lägga i hackad mintchoklad! Tack

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Johanna
4 years ago

Vad roligt att höra!! 🙂 Kram

Paula
Paula
4 years ago

Hej
Ser super gott ut men tror du man kan byta ut till samma mängd glutenfritt mjöl?
Tack för fantastisk recept
P

Paula
Paula
4 years ago

Hej
Ser super gott ut men tror du man kan byta ut till samma mängd glutenfritt mjöl?
Tack för fantastisk recept
P

Pernilla
Pernilla
4 years ago

Hej! Min son är äggallergiker, vad skulle du bytt ut ägget till i denna kaka?

Madde
Madde
Reply to  Pernilla
2 years ago

Kikärtspad är det i många veganska recept iallafall, 3msk motsvarar ett ägg om jag minns rätt 😊

Elsa
Elsa
4 years ago

Alltså – den här kakan är GALEN. Tog med till skolan och bjöd mina klasskompisar och alla var helt frälsta.

Therese
Therese
1 year ago

Ska chokladen smälta innan eller bara hacka den?

Helena
Helena
1 year ago

Måttet på formen… Är det möjligtvis så att du menar 20×30?

no_bake_chokladcheesecake4

Nästa inlägg

No bake Chokladcheesecake

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x