Cheesecake, No bake

No bake Chokladcheesecake

no_bake_chokladcheesecake4No bake chokladcheesecake! En ljuvlig cheesecake som helt enkelt bakas utan ugn. Precis som min oreocheesecake och key lime- cheesecake. Himla enkelt och ljuvligt gott! Denna är favoriten just nu. Med en tydlig smak av choklad, len som sammet.

No bake Chokladcheesecake, 10 bitar:

Botten:
200 g oreos
60 g smält smör

Fyllning:
220 g choklad (40-60 % kakaohalt)
350 g philadelphiaost
1.5 dl vispgrädde
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Ganache: 
200 g choklad (40-60% kakaohalt)
1 dl vispgrädde

Gör så här:
Botten: 1. Börja med att klä en form med löstagbar kant (24 cm) med bakplåtspapper i botten och längs kanterna (klipp en remsa och sätt på indian av kanten).
2. Smält smöret och låt stå.
3. Mixa oreokakorna fint i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa ihop.
4. Tryck ut kakmixet i botten av formen med baksidan av en sked. Packa hårt. Ställ sedan i kylskåpet medan du gör fyllningen.
Fyllning: 1. Smält chokladen på låg värme och låt sedan svalna.
2. Vispa ihop philadelphiaost, vispgrädde, florsocker och vaniljsocker med elvisp eller i din köksassistent på hög hastighet till ett fast fluff.
3. Vänd ner den smälta chokladen och rör ihop en jämn smet.
4. Häll smeten i formen och låt sedan kakan stå i kylskåpet i 2 timmar.
Ganache: 1. Hetta upp grädden i en kastrull på medelhög värme.
2. Rör ner chokladen och rör tills all choklad smält. Låt ganachen svalna en aning och häll den sedan över kakan. Låt stå i kylskåpet tills ganachen stelnat. Dekorera eventuellt med färska bär.

no_bake_chokladcheesecakeHoppas att det ska smaka! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Maria
Maria
5 years ago

Ser helt ljuvlig ut! Blir nog till att prova imorgon

Maria
Maria
5 years ago

Ser helt ljuvligt ut! Blir nog till att prova imorgon

Joanna
Joanna
5 years ago

Hej Frida!
Tänkte höra om du tror att det går att göra denna i en muffinsplåt istället och sen frysa in cheesecaken styckvis?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Joanna
5 years ago

Absolut! Det går jättebra 🙂

Hoda
Hoda
5 years ago

Hej hur må ga grader ska dem smälta chokladen ha ungefär innan man blandar den i fyllningen?

Jenny
Jenny
4 years ago

Gjorde denna till nyår. Supergod!!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Jenny
4 years ago

Vad roligt att höra! 🙂

Anna
Anna
4 years ago

Ser farligt god ut 😋
Ursäkta dum fråga men mixar man hela oreokakorna eller tar man bort fyllningen?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Anna
4 years ago

Hela kakorna! 🙂

Linn
Linn
3 years ago

Hur länge håller den sig bra i kylen? Om man vill göra den ett tag innan den ska ätas tänker jag.

Selma
Selma
3 years ago

Hej!

Jag ska baka denna imorgon men undrar om jag kan göra hela kakan färdig i morgon eller halva? Vi ska äta den på fredag. Snälla snälla svara!! 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Selma
3 years ago

Den kan göras klar helt och hållet! 🙂

Jenny
Jenny
3 years ago

Den här är såå god! Gjort flera gånger. Funderar nu på att göra en halv sats men vet inte vilken form jag ska använda då… funkar det med en 20 cm springform då tro eller blir det för stort?

smakakor_med_kola_choklad1

Nästa inlägg

Småkakor med kola och chokladganache

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x