After Eight, Småkakor

Brownie cookies med after eight

brownie_cookies_after_eight4Brownie cookies med after eight. Alltså småkakor som är precis som en brownie (fast bättre), toppad med ljuvliga mintchokladbitar. Hallelujah så smarrigt!

brownie_cookies_after_eight2Mina brownie cookies är en populär småkaka här på bloggen. Jag vet att ni särskilt gillar mina snickers brownie cookies. Jag tror att detta kan bli en ny favvo hos er, precis som den blivit hos mig! 🙂

Missa inte videon där jag bakar just mina Brownie cookies.

Browniecookies med after eight, 12 st:

Ingredienser:
200 g mörk choklad, 70%
125 g smör
2 dl strösocker
1.5 dl farinsocker
2 stora ägg
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
12 st. after eight

Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper.
2. Smält ihop choklad och smör i en kastrull på låg värme, låt stå.
3. Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt med elvisp, vispa i 5 minuter.
Vispa ner chokladblandningen i äggfluffet tills allt blivit väl blandat.
4. Vänd till sist ner de torra ingredienserna (utom after eight) och arbeta försiktigt ihop en klumpfri smet.
5. Skopa upp smeten med jämna mellanrum, 5 st på varje plåt.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 mintuter, tag ut och tryck försiktig fast en after eight på varje kaka. Låt sedan svalna helt innan du flyttar kakorna från plåten.

brownie_cookies_after_eightHoppas att det ska smaka.. 🙂

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sara
Sara
2 years ago

Kan man köra enbart med vanligt socker? 🙂

Linn
Linn
Reply to  Sara
1 year ago

Även om inte jag har skrivit receptet så är jag säker på att du kan göra det, men farinsockret ger en annan smak än vanligt strö socker (en mer ”bränd” och knäckig smak). Så smaken i slutändan kanske kommer skilja sig lite från det egentliga receptet.

Sofia
Sofia
2 years ago

Går det att frysa dessa kakor?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sofia
2 years ago

Svar ja! Ett tips är då att värma på de en snabbis i micro eller i ugnen när du tar fram dem ur frysen – då blir de som nygräddade! 🙂 Kram <3

Julie
Julie
1 year ago

Hej! Min smet blev som en deg istället, ska det vara så eller vad jan jag ha gjort för fel? Första gången jag gör dessa men de låter goda i alla fall

Angelica
Angelica
1 year ago

Måste man ha 70% choklad brukar inte gilla den chokladen men kanske inte smakar så illa ihop med allt annat? Går det att göra på glutenfritt mjöl? Mvh angelica

Daimrutor i långpanna

Nästa inlägg

Daimrutor i långpanna

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x