Brownie cookies med after eight. Alltså småkakor som är precis som en brownie (fast bättre), toppad med ljuvliga mintchokladbitar. Hallelujah så smarrigt!
Mina brownie cookies är en populär småkaka här på bloggen. Jag vet att ni särskilt gillar mina snickers brownie cookies. Jag tror att detta kan bli en ny favvo hos er, precis som den blivit hos mig! 🙂
Missa inte videon där jag bakar just mina Brownie cookies.
Browniecookies med after eight, 12 st:
Ingredienser:
200 g mörk choklad, 70%
125 g smör
2 dl strösocker
1.5 dl farinsocker
2 stora ägg
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
12 st. after eight
Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper.
2. Smält ihop choklad och smör i en kastrull på låg värme, låt stå.
3. Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt med elvisp, vispa i 5 minuter.
Vispa ner chokladblandningen i äggfluffet tills allt blivit väl blandat.
4. Vänd till sist ner de torra ingredienserna (utom after eight) och arbeta försiktigt ihop en klumpfri smet.
5. Skopa upp smeten med jämna mellanrum, 5 st på varje plåt.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 mintuter, tag ut och tryck försiktig fast en after eight på varje kaka. Låt sedan svalna helt innan du flyttar kakorna från plåten.
Hoppas att det ska smaka.. 🙂
Kan man köra enbart med vanligt socker? 🙂
Även om inte jag har skrivit receptet så är jag säker på att du kan göra det, men farinsockret ger en annan smak än vanligt strö socker (en mer ”bränd” och knäckig smak). Så smaken i slutändan kanske kommer skilja sig lite från det egentliga receptet.
Går det att frysa dessa kakor?
Svar ja! Ett tips är då att värma på de en snabbis i micro eller i ugnen när du tar fram dem ur frysen – då blir de som nygräddade! 🙂 Kram <3
Hej! Min smet blev som en deg istället, ska det vara så eller vad jan jag ha gjort för fel? Första gången jag gör dessa men de låter goda i alla fall
Måste man ha 70% choklad brukar inte gilla den chokladen men kanske inte smakar så illa ihop med allt annat? Går det att göra på glutenfritt mjöl? Mvh angelica