Daimrutor i långpanna. En saftig chokladkaka toppad med massa krossad daim. Bakas i långpanna och räcker till många. Väldigt god och enkel att baka. En kaka som jag verkligen rekommenderar till den chokladtokige.
Detta är helt klart min nya favoritkaka! Jag kommer att baka denna många gånger till. Jag bakade denna efter ett önskemål från en av er. Lisa var det som skrev och önskade ett recept på mjuk chokladkaka med daimtopping! Hoppas att denna ska bli uppskattad. ♥
TIPS:
* Kakan förvaras i en tätslutande burk med lock.
* Kakan kan frysas – då i en burk med lock eller i fryspåsar.
* Hållbarhet frys: I upp till 4 månader.
* Hållbarhet skafferi: Ät gärna inom 1 vecka.
Daimrutor i långpanna, 20 bitar:
Ingredienser:
200 g smör
0.5 dl kokt kaffe
4 ägg
1 dl strösocker
2 dl ljust muscovadosocker
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
2.5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
150 g daim (5 st enkelbitar)
Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt (30×40 cm) med bakplåtspapper.
2. Smält smöret tillsammans med kaffe och ställ åt sidan.
3. Vispa ägg, strösocker och muscovadosocker ljust och luftigt med elvisp i ett par minuter. Rör ner mjölken.
4. Tillsätt smörblandningen och de torra ingredienserna (inte daim) och rör ihop en klumpfri smet.
5. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter, stickan ska vara torr när kakan är klar.
6. Hacka daimen och strö den på kakan så fort du tagit ut kakan ur ugnen.
7. Låt svalna helt och skär sedan i rutor.
Hoppas att det ska smaka! ♥
När skall mjölken i??
Den jäser ju inte. Platt som en pannkaka
Mums 😋 tänkte baka denna ikväll, men undrar också när mjölken ska i? 🙂
Det står klart och tydligt att mjölken ska röras ner i när ägg och socker är vispat!
Denna kakan ska bakas ikväll! Tack
Undrar samma sak, när ska mjölken i?
Hur fick ni smeten att räcka till en långpanna?
Hur stor är din långpanna? 🙂
Om ni läser så står det på nummer 3 när mjölken ska i