Dumlerutor. Ja, kanske den godaste småkakan som finns? En god mördeg med massa härliga dumlebitar som smälter in i kakan. Ja, ni förstår ju att detta är något som ni bara måste prova!
Jag har tidigare bakat Dumlekakor i långpanna. Och dessa är lite samma, fast ännu bättre. Receptet är från mina Dumlesnittar som jag bara lagt på o.5 x receptet och sedan alltså bakat det i en form istället. Mycket godare än snittar om ni frågar mig. Kanske för att dessa blir tjockare?
TIPS:
* Kakorna förvaras i en kakburk med lock i skafferiet.
* Kakorna kan frysas i burkar med lock eller i fryspåsar.
Dumlerutor, ca. 25 kakor:
Ingredienser:
225 g rumsvarmt smör
2.25 dl strösocker
2.5 msk ljus sirap
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
5.5 dl vetemjöl
1 påse dumle
Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en form 25×25 cm med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
2. Nyp ihop alla ingredienser utom dumlen till en smidig deg.
3. Tryck ut degen i formen och toppa med hackad dumle.
4. Grädda mitt i ugnen i ca. 15-20 minuter – tills kakan är gyllene.
Tag ut och låt svalna helt innan u skär den i bitar.
Hoppas att det ska smaka! ♥
Det finns ju dumle med banansmak tror du det skulle passa?
Låter fantastiskt gott, måste nästan prova att baka dessa imorgon. Är ju ändå hemma höggravid och känner att dessa måste jag unna mig.
Samma här! Höggravid och bara måste göra dessa ❤️
Gjorde dessa och flingsaltade efter gräddning. Otroligt goda!
Men oj så smarrigt!!! 🙂
Hade kakan inne 20 min men den var mera vit än gyllene. Gräddade längre tid såklart, men…
Det är ju så att alla ugnar är olika effektiva. En del går det snabbare för och för andra tar det längre tid. <3