Snickers brownie bites. Alltså små brownies toppade med samma fyllning som jag har i mina snickers. Jag har tidigare gjort en Snickerskladdkaka till min bakbok (adlink). Jag har även gjort Snickers brownie cookies. Men, sägas bör att denna blev dock den godaste varianten hittills! Jag menar, kolla bara på dem! Så goda de ser ut, visst?
Till dessa har jag använt en silikonform som finna att köpa här (ej adlink). Men det går lika bra att baka ut smeten i en vanlig form och sedan stansa ut rundlar med en kakstans. Eller så kan man baka denna som en hel kaka och sedan skära ut bitar! Oavsett tillvägagångssätt så blir den lika smarrig, det är en sak som är säker.
Snickers brownie bites, 12 st:
Brownie:
150 g mörk choklad
50 g mjölkchoklad
85 g smör
2 ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 nyps flingsalt
Fyllning:
1 dl jordnötssmör
0.5 burk marshmallowfluff
100 g mjuka smörkolakarameller, jag använde Werthers Original soft
1 msk vispgrädde
1 dl saltade jordnötter
Topping:
200 g valfri choklad
1 dl hackade jordnötter
Gör så här:
Brownie: 1. Börja med att sätta ugnen på 175°c.
2. Smält ihop mörk choklad, mjölkchoklad och smör, låt stå.
3. Vispa upp ägg och strösocker ljust och fluffigt med elvisp. Rör sedan ned chokladblandningen.
4. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop en klumpfri smet.
5. Fördela smeten jämnt i silikonformen och grädda mitt i ugnen i ca. 15 minuter.
Kakorna ska vara fasta när de är klara.
6. Låt svalna i kylskåpet i 30 minuter.
Fyllning: 1. Rör ihop marshmallowfluff med jordnötssmör, arbeta ihop ordentligt. Tryck sedan ut smeten jämnt över dina stelnade brownie bites. Ställ tillbaka in i kylskåpet medan du gör nästa lager.
2. Smält kolakaramellerna med vispgrädden i en kastrull på låg värme. Rör hela tiden tills alla karameller smält helt. Blanda sedan ner jordnötterna och bred ut kolablandningen över marshmallowfluffet i formarna. Ställ in i kylskåpet i 30 minuter.
Topping: 1. Smält chokladen och doppa dina frysta brownie bites i den. Låt stelna på ett bakplåtspapper och toppa med hackade jordnötter.
TIPS:
* Du kan baka denna kaka i en limpform också, tag då en 2-litersform.
* Kakorna förvaras i tätslutande kakburk med lock, antingen i kylskåp eller i frys.
Såhär ser kakan ut i genomskärning. HUR ljuvlig? 🙂
Wow vill så gärna göra dessa!! Men är vegetarian och äter ju då inte marshmallows, finns det något man kan byta ut fluffet mot?
Kan man inte vispa endast äggvita till ett fluff och sedan blanda med jordnötssmöret? För äggvita kan man äta som vegetarian om jag inte är helt ute o cyklar?
Hur länge kan man förvara dem i kylen? 🙂
I 2-3 veckor skull jag säga! De kan även frysas 🙂
Vilken storlek på en fyrkantig form rekommenderar du om man ska göra denna?
Om jag ska förbereda dessa under veckan till midsommar kan jag frysa ner de och sedan ta fram på midsommar och doppa de i choklad? Eller blir marshmellowfluffet konstigt eller så av det?
hur stora ska silikonformarna vara som smeten ska vara i.
Ska kakan vara kvar i samma form hela tiden till sista lagret?