Chokladbitar med kakdeg. Ja, så kallar jag dessa ljuvliga “praliner”. Det är helt enkelt cookie dough doppad i choklad. De är formade till hjärtan lagom till alla hjärtans dag som snart är här. Fint, visst?
Förutom att de blev väldigt fina så blev de också otroligt goda. Jag älskar ju kakdeg och choklad så för mig kunde det knappast bli bättre. Dessa hjärtan ska jag göra igen lagom till alla hjärtans dag. Men då gör jag de lite mindre tror jag, om jag hittar min lilla hjärtanform i pepparkakslådan. 🙂
Här finner ni även ett recept på kladdkaka med kakdeg.
Chokladbitar med kakdeg, 15 st:
Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
1 dl ljust farin strö
0.25 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk mjölk (jag använder havremjölk)
3 dl vetemjöl
1.5 dl chokladknappar
Garnering:
250 g valfri choklad
1 tsk kokosolja (funkar även med t.ex raps)
ev. lite flingsalt
Gör så här:
1. Börja med att vispa smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker krämigt med elvisp.
2. Rör ner mjölk och vetemjöl. Arbeta sedan in chokladknapparna.
3. Tryck ut degen på ett bakplåtspapper till en jämn rektangel (ca. 1.5-2 cm tjock).
4. Stansa ut 15 st hjärtan (blir fler om du har en mindre form och färre om du har en större) och lägg på nytt bakplåtspapper. Låt vila i frysen i 30 minuter.
5. Smält chokladen och kokosoljan i en kastrull på låg värme. Doppa sedan dina hjärtan i chokladen och lägg på bakplåtspapper. Låt stelna en aning innan du toppar med lite flingsalt. Låt sedan stelna helt.
TIPS:
* Förvaras i en burk med tätslutande lock i skafferiet.
* Smör går att byta mot mjölkfritt margarin.
* Farinsocker kan bytas mot ljust muscovadosocker.
* Chokladbitarna går utmärkt att frysa.
Hoppas att det ska smaka. ♥
Hur gott som helst ser de ut o vara! Ska baka dessa till, ja alla tillfällen! Går ju att göra i olika former till olika tillfällen.
Ser ju helt galet goda ut!! Måste prova!! Men tror du det går bra att göra dem glutenfria? 😉
Jag undrar också om dessa går att byta ut vetemjöl mot glutenmjöl, skulle vara perfekt till arbetskollega som är glutenintolerant.