Denna kakdeg är så god att den lätt försvinner innan kakan ens åkt in i ugnen. Så tänk på att det kan vara bra att ha ingredienser hemma till en extra sats om det skulle vara så att denna ”olycka” inträffar även i ditt kök innan du börjar baka!
En kladdkaka med choklad där jag trycker ner lite kakdeg i kakan innan gräddning. Jamen ni förstår ju, det är så ljuvligt gott. Detta är faktiskt en av mina kladdkakor ur min Bakbok – Kladdkakor deluxe (reklamlänk).
Klicka här för att köpa en bok! (reklamlänk)
Kladdkaka med cookie dough, 10 bitar:
Kakdeg:
100 g smör
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st ägg
2.75 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
2 dl chokladknappar, mörka
Kladdkaka:
200 g smör
3 st ägg
2 dl strösocker
0.5 dl kakao
2.75 dl vetemjöl
1 tsk salt
Gör så här:
Kakdegen: 1. Vispa smör, strösocker, farinsocker och vaniljsocker fluffigt med elvisp. Tillsätt ägget och vispa ihop.
2. Rör ner mjöl, bakpulver och chokladknappar och arbeta ihop till en smidig deg. Låt stelna i kylskåpet medan du gör kladdkakesmeten.
Kladdkaka: 1. Sätt ugnen på 175°c och smörj en springform (22cm).
Smält smöret i en kastrull på låg värme och ställ åt sidan.
2. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Rör ner resterande ingredienser och tillsätt sedan smöret. Rör ihop till en jämn smet.
3. Häll smeten i formen och klicka sedan ner kakdegen. Rör om försiktigt så att smeten blir marmorerad.
4. Grädda mitt i ugnen i 25–30 minuter. Låt svalna helt innan du serverar kakan.
Går det att frysa denna?
Svar ja! 🙂
Om man har en form på 24 cm, hur mycket ska man korta ner tiden i ugnen eller ska man göra mer smet?