Småkakor

Sju sorters småkakor av samma deg

sju_sorters_Smakakor9Sju sorters småkakor av samma deg. Det är mitt bästa tips för kakbaket! Så himla smidigt, enkelt och KUL! Det är riktigt roligt att baka småkakor tycker jag, särskilt när det blir lite pyssel med olika smaker och former. Jag gör en enda mördeg som jag delar i sju lika stora delar. Sedan smaksätter jag varje del med sju olika smaker. Och vips så har jag en hel kakbuffé.

sju_sorters_Smakakor6De smaker jag valde idag var de ni ser här ovan. Kakaon gav goda chokladkakor som jag gjorde som snittar med lite pärlsocker på. Sedan blev det hallongrottor, daimkakor, kakor med chokladbitar, kanelkakor, kardemummakakor och kakor med citron och kokos. Alla blev verkligen så himla goda! Nya favoriter.

Sju sorters kakor, 70 st:

Kakdeg:
250 g smör
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt

Gör så här:
1. Knåda ihop alla ingredienser till en smidig kakdeg.
2. Lägg i en plastpåse och låt vila i kylskåp i 1 timme.
3. Sätt ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper.
4. Dela degen i 7 jämnstora delar (jag använder våg) och smaksätt sedan på önskat vis.
5. Dela varje bit i tio jämnstora bitar och rulla till bollar.
6. Lägg på plåten och grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter, tills kakorna fått en gyllene färg.
7. Tag ut och låt svalna innan du flyttar dem från plåten.

SMAKSÄTTNING:

Hallongrottor: 2 msk hallonsylt.
Gör en grop i mitten av varje degbit och klicka ner lite hallonsylt i varje kaka.
Kanelkakor: 1 msk kanel + 1 msk strösocker.
Gör mönster i kakorna med en gaffel och strö sedan lite kanelsocker över varje degbit.
Chokladsnitt: 2 tsk kakao + 2 tsk pärlsocker.
Knåda in kakaon i degen och rulla till en längd. Platta till och strö sedan över pärlsocker.
Citron och kokos: 2 msk kokos och rivet skal från 1 citron.
Knåda in kokos och citron i kakdegen.
Kardemumma: 0.5 tsk mortlade kardemummakärnor.
Knåda in kardemumman i degen.
Daim: 1 st enkeldaim.
Finhacka daimen och blanda in degen.
Mörk choklad: 30 g mörk choklad.
Hacka chokladen i småbitar och knåda in i degen.

sju_sorters_Smakakor5sju_sorters_Smakakor7Visst är det roligt med recept där man kan göra massa olika med samma grunddeg? Hoppas att ni ska gilla detta! Klicka gärna på hjärtat här nedan om ni gör det. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bea
Bea
5 years ago

Detta ska jag göra m mina barn!
Tack : )

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Bea
5 years ago

Vad roligt! Hoppas att ni får en fin stund i köket. 🙂 Kram <3

Birgit
5 years ago

Vilket bra tips! Ska nog baka lite småkakor någon dag.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Birgit
5 years ago

Kul! 🙂

Sara
Sara
4 years ago

Kan man färga kakdeg med hushållsfärg?

Demi
Demi
4 years ago

Bakade dom här idag, blev såå goda! Tack för recept och så smart när man är sugen på flera olika småkakor😊

Malin
Malin
2 years ago

I receptet står det på nästan alla smakerna att man ska knåda in i degen men på bilderna ser det ut som att du lagt Daim och choklad ovanpå, typ som på syltgrottorna. Vilket är bättre?

saftiga_kanelbullar3

Nästa inlägg

Kanelbullar - Recept på saftiga bageribullar

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x