Bullar, Sötebröd

Kanelbullar – Recept på saftiga bageribullar

Saftiga kanelbullar som på bageri. Ja, sådana bullar som man bara inte kan motstå, ett recept som ger er sådana bullar delar jag med mig av idag!

saftiga_kanelbullar3Jag är ju faktiskt självutnämnd expert på att baka riktigt saftiga kanelbullar. Får jag säga så? Mina kanelbullar blir alltid galet saftiga och med riktigt krämig fyllning. MYCKET fyllning ska det vara, visst?

Här ser ni en video på när jag bakar dessa ljuvliga Bageribullar! Snurrar dem istället för att göra snäckor dock. 🙂

saftiga_kanelbullar1De blev inte bara saftiga och goda, utan också riktigt stora. Jag älskar stora bullar! Hellre stora och få än små och många. Men allra helst stora och många, eller hur? 😉

Klicka här för att ta del av mina bästa tips för att lyckas med bullarna varje gång!

Saftiga kanelbullar, 25 st:

Bulldeg:
5 dl kall standardmjölk
50 g jäst
1 msk mortlade kardemummakärnor
1 dl strösocker
2 ägg (går att utesluta)
1 msk vaniljsocker
0.5 tsk salt
150 g saltat smör, rumsvarmt
12-15 dl vetemjöl special

Fyllning:
250 g rumsvarmt saltat smör
200 g mandelmassa
2 dl farinsocker
1 msk vaniljsocker
0.5 dl malen kanel

Garnering:
1 ägg
1 dl pärlsocker

Sockerlag:
1.5 dl vatten
1.5 dl strösocker

Gör så här:
Fyllning:
Börja med att vispa ihop alla ingredienser till fyllningen (remonsen) med en elvisp eller i en matberedare, ställ åt sidan.
Bulldeg:
1.
Häll mjölken i bunken till din assistent. Smula ner jästen och tillsätt mortlad kardemumma, strösocker, ägg, vaniljsocker och salt. Rör om tills jästen löst sig.
2. Tillsätt smöret i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter.
3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla sedan ut till en stor kvadrat (ca. 1 cm tjock deg). Bred på fyllningen och rulla till en rulle.
4. Skär ca. 2 cm breda bitar och lägg på en bakpapperklädd plåt.
5. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca. 1.5 h.
Sätt ugnen på 225°C när det är 20 minuter kvar av jästiden.
6. Garnering:
Pensla bullarna med ägg och strö sedan över pärlsocker.
7. Grädda mitt i ugnen i ca. 8-9 minuter. 
Gör nu sockerlagen:
Blanda vatten och strösocker i en liten kastrull och låt koka upp. Låt sedan sjuda tills bullarna är klara, tag av från värmen. 
8.Tag ut bullarna ur ugnen och pensla genast på sockerlagen.
Låt svalna innan du flyttar dem från plåten.

TIPS: 

Veganisera: Uteslut ägg och byt ut mjölk mot vatten och smör mot mjölkfritt margarin.
Glutenfritt: Byt mjölet mot glutenfri mjölmix.
Äggfritt: Uteslut äggen helt, de behöver inte ersättas med något.
Förvaring: Om du inte ska äta bullarna inom de närmsta dygnet så skulle jag rekommendera dig att frysa ner dem i fryspåsar. Ju tidigare du fryser ner dem desto färskare blir de när du tinar dem. Annars i fryspåsar i skafferiet.
Hur vet jag att bullarna är klara?: Öppna ugnen och lyft på en av bullarna med t.ex en stekspade. Om den har en fin gyllene färg på undersidan (precis som på ovansidan) så är de färdiggräddade.
saftiga_kanelbullarHoppas att bullarna ska smaka!
Glöm inte bort att den viktigaste ingrediensen är kärlek och glädje! Så knåda in lite sådant också. ♥

Subscribe
Notify of
guest
36 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mia
Mia
2 years ago

Ser supergoda ut.
Hur får man bullarna att inte resa sig i mitten när de gräddas?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Mia
2 years ago

De reser sig i mitten när de rullas för tight, för då har de ingenstans att ”ta vägen” när de jäser. Så då sticker de uppåt. Rulla inte löst men inte heller hårt, utan rulla bara ihop enkelt och lätt. 🙂 kram!

Emma
Emma
2 years ago

behöver inte degen jäsa innan man lägger på fyllning?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Emma
2 years ago

Svar nej! Det behövs inte 🙂 Kram!

Elsa
Elsa
2 years ago

Superfina! Har du något tips hur man ska göra för att inte bullarna ska ”flyta ut”? Alltså så att änden på degen inte lossnar och det blir mellanrum mellan lagrena i ugnen?

Melinda
Melinda
Reply to  Elsa
2 years ago

Man kan peta in änden av degen under själva bullen för att den ska hållas på plats under jäsningen och bullen behåller formen under gräddning

Lisa
Lisa
Reply to  Elsa
2 years ago

Jag brukar pensla på lite vatten längst ut på kanten efter att jag har haft på min fyllning, och sen rulla ihop. Vattnet funkar som klister. Se till så att skarven ligger ner mot bordet när du delar upp bullarna, så ska du nog få fina kanter 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Elsa
2 years ago

Lägg bullarna med ganska lite mellanrum (men ändå så att de får plats att jäsa) på plåten. Då kommer de att gräddas ihop en aning men inga mellanrum blir det. Blir superenkelt att bryta en bulle också då de inte jäser ihop helt och hållet utan bara på sina ställen. Annars kan du såklart också peta in änden under bullen. 🙂 Kram!

Oliver
Oliver
2 years ago

Rör du om med assistenten och sen byter till degkrog när du arbetar ihop degen? Har du 225 grader på varmluft eller vanlig? 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Oliver
2 years ago

Nej, alltid degkrok direkt från start! Vanlig över/undervärme 🙂 Kram!

Kristin
Kristin
2 years ago

ÄLSKAR ditt bullrecept! Har aldrig fått så fina och goda bullar förut! Och heller inte så många komplimanger om vilka goda och fina bullar jag bakat. Så tack för att du är så grym!

Moa
Moa
2 years ago

Bullarna ser fantastiska ut, som allt annat du bakar! 😀
Jag undrar om man kan ersätta mandelmassan på något vis i fyllningen? 🙂
Har tyvärr extremt svårt för de!

Mvh Moa 🙂

Rebecca
Rebecca
Reply to  Moa
2 years ago

Jag brukar bara plocka bort mandelmassan och blanda ihop resten av innehållet. Funkar fint det med.

Christina
Christina
2 years ago

Oj, vad goda de ser ut! Ska inte mjölken värmas innan?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Christina
2 years ago

Nej! Mjölken ska inte värmas 🙂 Kram!

Petra
Petra
2 years ago

Hej! Kan du visa lite mer bilder på processen, el va man ska säga.. ja tror sjutton mina bullar blev ännu större än dina, så vill gärna se när degen är klar hur du gör sen, vore intressant, sen undrar jag om man vill ha vanilj fyllning, ska jag ha mandelmassan i också? mvh Petra

Elisabeth
Elisabeth
2 years ago

Det här var de godaste bullarna jag någonsin har ätit. Så saftiga och mjuka, påminner lite om Pågens gifflar. Du är grym

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Elisabeth
2 years ago

Vad roligt att höra! 🙂 Stor kram!

Rebecka
Rebecka
2 years ago

Tyvärr fungerade inte det här receptet alls för mig 🙁 När degen släppte från kanterna i maskinen hade den inte alls några glutentrådar utan var liksom kompakt och tråkig. Körde maskinen lite extra och då blev det lite trådar men vågade inte köra längre än så. När de var gräddade kändes själva brödet väldigt tråkigt, torrt och lite kompakt. Hade inte i speciellt mycket mjöl utan degen var ganska kladdig 🙁

Sanna
Sanna
1 year ago

Världens godaste bullar! Du och dina recept är livsglädje för mig. Tack så mycket ❤️

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sanna
1 year ago

Men åh så fint sagt! Blir varm och glad i hjärtat. Tack snälla, fina. <3

Nora
Nora
1 year ago

Superbra recept bakade dessa bullar nyss och de blev precis som köpe-bullar. Råkade låta dom jäsa lite för länge så de blev väldigt stora men det blev trots det 39st. Penslade bullarna med sockerlag och sedan pärlsocker efter de varit i ugnen funkade jättebra.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Nora
1 year ago

Vad fint att höra! Tack snälla för att du delar med dig. Kram! <3

Annjelica
Annjelica
Reply to  Frida Skattberg
1 year ago

Hej! Dör så goda! Måste baka i helgen! Men jag är lite nyfiken på när det står 2 st ägg (kan uteslutas) menas det att du använder ägg när du bakar?

Mickan
Mickan
1 year ago

Hej! Röd eller blå jäst? En del använder blå. Vill så gärna få perfekta bullar. ☺️ I dina bästa tips som du länkar till har du skrivit att du använder vanligt vetemjöl, men i detta recept vetemjöl special. Vad ska jag ta? Tack för en så himla bra bakblogg. ❤️ Älskar dina recept

Rebecca
Rebecca
1 year ago

Hej! Superfina bullar! Det receptet ska jag prova. Jag undrar bara varför man penslar bullarna med sockerlag när dom är klara?

Julia
Julia
1 year ago

Hej! Jag bor i USA och skulle gärna vilja prova detta recept, men det är tyvärr väldigt svårt att få tag på vanlig, färsk jäst här, så jag undrar om det skulle funka lika bra att använda torrjäst? Behöver man anpassa receptet på något annat vis om man använder torrjäst istället? Och hur mycket torrjäst isåfall? 🙂 Det ser verkligen ut som världens godast bullar!!

Wenche
Wenche
1 year ago

I videon nämner du att man kan byta ut mandelmassan mot tex pumpafrön och att recept på sådan massa fanns på din hemsida. Men hittar tyvärr inte det. Hur hittar jag det??

Roland
Roland
1 year ago

Men duuu, dom blev super goda. Det tog tid men det var det värt. Nu ska jag bjuda mina barn och barnbarn i morgon.
Tack för receptet.

trackback
1 year ago

[…] mig ordentligt och gick iväg till butiken och köpte ingredienser till kanelbullar. Jag gick efter Fridas recept och som vanligt så blev de perfekta! Följde hennes youtubevideo denna gång också och […]

Cecilia
Cecilia
3 months ago

Hej!
Om man inte har bakmaskin – går det lika bra för hand?
Mvh Cecilia

trackback
2 months ago

[…] Har du aldrig tidigare bakat dina egna Semlor så är det hög tid nu. Mitt recept är enkelt att följa och ger otroliga semlor! Tål du inte mandelmassa så kan du fylla dem med vaniljkräm, chokladkräm eller annat gott. Bulldegen är densamma som till mina bageribullar. […]

trackback
1 month ago

[…] finner ni fler härliga recept på bullar! Till exempel kanel, citron och kärleksmums. Och här finner ni en video på när jag bakar […]

Theresa
Theresa
8 days ago

Det blev jättebra bullar. Förutsatt gången jag har fått till sockerlagen med. Gjorde dubbel sats. 1/3 gjorde jag med lemoncurd, smör, vanilj, lite farin socker och riven vit choklad. Resten med kardemumma remons med smör, vanilj , farin socker och vit choklad.

dadelbollar_med_choklad_salt3

Nästa inlägg

Dadelbollar med choklad och salt

36
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x