
I min bakbok Kladdkakor deluxe bjuder jag på 43 ljuvliga kladdkakor, däribland denna Kladdkakepizza. Alltså förstår ni? En superstor kladdis toppad med en god frosting och färska bär. Åh den är så ljuvlig. Och perfekt att baka idag på internationella pizzadegen, visst? 😉
Kladdkakepizza med bär & frosting, 8 stora bitar:
Kladdkaka:
200 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
0.5 tsk salt
Frosting:
2 dl vispgrädde
100 g färskost, t.ex philadelphia
0.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
olika bär, t.ex. jordgubbar, hallon eller blåbär
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°c och smörj en form med löstagbar kant, 26 cm i diameter.
2. Smält smöret i en kastrull på låg värme.
3. Vispa upp ägg och strösocker lätt i en bunke. Tillsätt mjöl, kakao och vaniljsocker och rör till en tjock smet.
4. Tillsätt smör och salt och arbeta ihop till en slät smet.
5. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 15-18 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
6. Vispa grädden till frostingen vit och fluffig.
7. Rör ihop färskost med florsocker och vaniljsocker i en bunke. Rör ner grädden och vänd försiktigt ihop tills allt är väl blandat.
8. Bred frostingen på kladdkakan och toppa med frukt och bär.
Hoppas att det ska smaka. ♥