Vardag

En glimt av mitt 2018

God morgon du fina!
2018 lider verkligen mot sitt slut och jag tänkte i vanlig ordning sammanfatta ett par av mina hödjpunkter under året som gått. Jag har haft både med- och motgångar såklart, precis som alla har. Idag tänkte jag dela ett par av mina bästa minnen och händelser som skett detta år. Jag läser lite i min kalender för att påminna mig. Det är ett tips om man vill gå igenom året – kika i kalendern. Så himla roligt tycker jag.

Januari:

Frida SkattbergI januari så firade jag 8 år tillsammans med min bästa människa, Robert.
Jag jobbade även med bokens sista korr. Det var så himla spännande och det kändes så himla nära – även fast det var 9 månader ifrån boksläpp.
Jag jobbade även med kundjobb, däribland Ica hemma som jag fortfarande jobbar med och verkligen gillar! Och så bakboxen också, jag gjorde recept till kommande box för dem vilket var roligt. I slutet av januari så investerade jag i en ny kamerautrustning. Och oj som det har hjälpt mig under året. Jag gör så att jag investerar i någonting i början av varje nytt år. Något som kan hjälpa mig under året i mitt arbete. Som en klapp på axeln för föregående år också. Fasen vad jag jobbar hårt!

I februari så bakade jag denna tårta för att fira årets första framgångar. Jag signade ett stort kontrakt och det var en häftig känsla, minns den än idag. Och att tårtan blev en av bloggens populäraste tårtor var en stor bonus!
Jag började även jobba med recepten till min första butiksfolder som jag gjorde ihop med Fazer. Det var himla roligt och något jag älskar att göra. Jag minns att deadline på det jobbet var i slutet av februari och jag var så nervös när jag skulle skicka in det. Jag är ingen utbildad fotograf och ändå ville de ha mina bilder i sin folder. Och vet ni? Det blev galet bra! SÅ stolt över den foldern. Det var min allra första men absolut inte sista.

Februari var även den månaden vi fick som allra mest snö här på Gotland. Visby låg snötäckt och orört en tidig morgon när vi var ute och fotade lite. Det är något visst med att smyga runt innanför ringmuren innan staden vaknat till liv. Särskilt när snön faller.

Frida Skattberg PestoI mars lagade jag mycket mat och spenderade den mesta tiden hemma i köket, i vanlig ordning. Jag gjorde bland annat en ljuvlig pesto på hemodlad basilika. Jag hade många ”hemliga kundjobb” under mars och hade svårt att få ihop det tidsmässigt. Att hinna baka till alla kanaler samtidigt som man lagar mat- och bakar åt kund är ett pussel. Ett himla roligt sådant!

April började tufft. Robert körde en tävling här på ön och kraschade ordentligt. Blev inlagd på sjukhuset. Det var fruktansvärt att se honom ha så ont. Det är det absolut värsta jag vet!
Med min sjukhusfobi var det tufft för mig att hälsa på honom också. Att bara tänka på sjukhus kan få mig att svimma. Jag hade heller ingen som kunde avlasta mig med hundarna eller hemmet, eller jobbet. Jag hade kunder som var på mig om jobb och samtidigt ville jag spendera varje vaken minut vid Roberts sida – vilket jag gjorde. Jag jobbade om nätterna och var på sjukhuset på dagarna. Jag fick det att fungera. Och Robert fick komma hem efter ett par dygn vilket var otroligt skönt även fast han fick hålla sig lugn under en längre period. I jobbet var det mycket med blogg och mina kanaler under april. Jag gjorde en liten förändring i mitt arbete vilket kom att betyda mycket för mig. Att effektivisera sin tid är fantastiskt när det funkar.

Frida SkattbergI maj släpptes foldern. Min första butiksfolder! Och med MIG på omslaget. Så himla konstigt! Minns att det kändes obekvämt och läskigt. Inte 100% nöjd med bilden men Robert övertygade mig om att den var fin. Efter denna bild har jag aldrig mer känt mig obekväm på en bild. Jag gick igenom någonting inom mig och slutade bara att tänka så. Herregud det är en bild, vad gör väl det egentligen? Jag såg ut så då, och den är faktiskt väldigt fin! Både till utseende men också i hjärtat. Det var mitt första superstora jobb och det är ett fint minne.

8 maj! Årets första dopp i havet! Nere vid Holmhällar som råkar vara min absoluta favoritstrand. Särskilt när den är folktom.

I maj så gick även min bok till tryck! Min förläggare Eva skickade ett videoklipp på detta. De hade sådan tur att de lyckades vara där precis när min bok var under tryck, så hon kunde filma ett litet klipp. Jag fick tusen fjärilar i magen när jag såg vad hon hade skickat. Nu var det verkligen PÅ RIKTIGT!

Maj var en sådan månad där våren övergick i sommar och jag var utomhus mer än jag var inomhus. Vi åkte runt på ön mycket innan turisterna kom. Vi upptäckte nya ställen att bara vara på. Och så kramades jag mycket med hundarna ute i trädgården. Som alltid.

Frida SkattbergI maj hade jag även semester. Min första på flera år.
Jag köpte en resa till mamma i födelsedagspresent och vi drog till Rhodos i en vecka. Vi bodde precis vid havet på ett familjehotell som var så lugnt. Det var långt in till stadens puls vilket var precis vad vi behövde – vara långt bort från stressen! Det var en av mina bästa veckor. Vi åt så god mat och bara hade det mysigt.

https://bagarenochkocken.se/fler-produkter/tradgard-utemiljo/uuni-3-pelletsdriven-pizzaugn/I juni firade jag min makes 28-årsdag med att ge honom en PIZZAUGN i present. Det var kanske det bästa jag någonsin givit honom, och tro mig – jag är bra på presenter! Men denna pizzaugn som eldas med pellets höjde våra hemgjorda pizzor till skyarna. Hujedamig! Undra hur många pizzor som gräddades i denna ugn i somras. Alla som kom till oss fick äta pizza, och gärna både två och tre var. Här föddes också en idé om en framtida gårdspizzera som Robert drömmer om fortfarande. Han älskar att baka pizza.

I juni var även min storebror med familj och hälsade på oss. Det var så mysigt, jag älskar att ha dem nära. Jag jobbade och varvade det med bus och mys med min brorsdotter om dagarna. Under sommaren blev det tårtor. Mest jordgubbstårtor och jag åt jordgubbar så det stod härliga till. Gotländska, solmogna gubbar är det bästa jag vet.

I juni blev det ett par kvällsdopp nere i hamnen. Just denna kväll var vi där precis lagom till mest magiska solnedgång. Det var så fint att få simma i det ljumma havet i solnedgången.

Flakmoped Gotland FridaI juli köpte vi en flakmoped. Det var så himla häftigt! Jag älskar vår moppe. Vi åkte ner till havet nästan varje morgon för att äta frukost med tårna i vattnet. Att bo 600 meter från havet är kanske det bästa som finns. I framtiden vill jag ha egen havstomt. Hur fint vore inte det? Att kunna bada från egen brygga varje morgon. Bara kliva ut.
Juli var även det en väldigt stressig månad för mig. Jag tror att jag hade 25 deadlines under juli månad. Och förutom det så ville jag ju fortsätta baka med sommarens bär åt er här på bloggen. Jag var så stolt när sista jobbet var skickat till kund och jag kunde andas ut i ett par dagar. Den känslan älskar jag.

Frida SkattbergI augusti satt jag på stranden och läste i min egen bok Kladdkakor deluxe. Det pirrade så i kroppen. Jag fick hem den i juli och hade alltså haft den hemma i en månad ca. Ni hade inte fått se något ännu och jag var både spänd och lite nervös inför att ni skulle få se den. Vad skulle ni egentligen tycka om den? Skulle den bli så älskad hos er som hos mig? Tänk att den blev det.
Boken skulle släppas i början av oktober, så himla nära min födelsedag. Om ni bara visste hur många gånger jag drömde- och pratade med mina nära om att jag önskade att boken kunde släppas på min födelsedag. Förstå vilken grej det hade varit?

Kladdkakor DeluxeI augusti så började boken och jag att synas i tidningar och magasin i butikerna i Sverige. Det fungerar så, att pressen vill göra reklam inför boksläpp. Det var så roligt och jag gjort 1-2 intervjuer om dagen under en tid. Galet tycker jag! Galet roligt alltså. Så ödmjuk inför allt detta. Det är en så häftig resa.

September var årets bästa månad tror jag bestämt. Jag satt på lagret en dag för att signera alla förhandsbeställda böcker. Flera tusen. Det var så overkligt att kliva in där och se pallarna fyllda till bredden med mina böcker. Böcker som NI hade beställt för att ni trodde på mig. Blir varm i hjärtat!

Frida skattbergI september – den 26e(!!!) så släpps min bok! Samma dag som jag FYLLER ÅR. Tänk att alla mina drömmar om att få släppa boken på födelsedagen bara besannades? Hur sjukt var det! Min förläggare satte datum 25e, men något hände och i alla butiker samt online stod det ”släpps 26e”. Det var som att någon hörde mig. Så himla coolt!

Frida SkattbergI september – också den 26e så fyllde jag alltså 25 år. Jag bad min make ta en bild och litade på honom fullt ut, som man bör i ett äktenskap? Han sade att siffrorna satt i bra höjd och med lagom avstånd ifrån varandra. Vad han inte berättade först var att det visade 52 och inte 25.. Haha!

ZakynthosI september var jag även på årets andra semesterresa. Denna gång med min make, och denna gång var det semester på riktigt. Vår första resa utan syfte (tävlingar t.ex) på 6 år. Det var så fint och vi hyrde fyrhjuling 5 av 7 dagar för att upptäcka ön Zakynthos som vi var på. Det var den finaste resan jag gjort i mitt liv och det var även det finaste stället jag besökt. En riktig paradisö.

I september åt jag även en av sommarens sista utemiddagar. Alltså en matlåda nere på bryggan vid havet. Detta är något jag ska göra mer av 2019. Aldrig smakar väl maten så gott som när den äts utomhus.

Malou_efter_tioI oktober var jag hos underbara Malou och gästade hennes program Malou efter tio. Det blev såklart kladdkaksbonanza i studion och alla jublade över mina skapelser. Det roligaste med att göra TV är nästan efter sändning när alla från produktionen kommer och ska provsmaka.

IMG_3802I oktober så släpptes även min andra folder tillsammans med Fazer. Hittade bara denna suddiga bild som jag tog efter att jag hittat en folder i butik. Denna gång var det fokus på fazers varumärke Ögon. Denna folder blev jag ännu mer nöjd med- och stolt över. Jag visste hur jag skulle styla och fota, jag kände mig bekväm framför kameran och allt bara satt! Det var så jäkla roligt!

I oktober passerade vi även 100.000 följare på min instagram @bakamedfrida. Etthundratusen, det är overkligt. Tänk att så många vill följa mig varje dag. Det är fantastiskt fint och jag är så tacksam för varenda en av de 100.000.

hemgjord_pepparkakskryddaI november så började äntligen julbaket på min Youtubekanal. Det är så himla roligt att baka- och filma dessa videos! Ni uppskattar det också så himla mycket. Därför har jag ett schema inför nästa år där minst en film i veckan ska publiceras på min kanal. Om det blir fler än en film så är det bara en bonus. Det är svårt att få ihop tiden till dessa videos men nu när jag satt en viss tid varje vecka för det så är det bara att köra. Ska bli SÅ roligt!
I november var det mycket som hände på det privata planet. Jag hade en otroligt tuff tid och kände inte riktigt igen mig själv. Men jag tog mig igenom det och mår idag bra. Jag jobbade mycket. Det var många deadlines i både november och december inför avslut 2018. Tänk att nu var det bara en månad kvar av detta år.

Img 6403.jpgI december hade jag en premiärsignering för min bok. Jag hade tidigare signerat flera tusentals böcker, men det var på ett lager utanför stockholm. Och det var böcker som ni beställt. Denna gång var det en signering i en bokhandel. Det var så HIMLA roligt! Tänk att jag fick träffa ER! Få ett ansikte på några av er som är här inne varje dag och läser. Och jag fick höra så många fina ord om både boken och mitt jobb bakom mina kanaler. Det kommer jag att leva länge på. Och under 2019 blir det många fler signeringar! Då också på fastlandet, det ska jag se till!

Jag firade även att mitt SISTA jobb för 2018 var gjort efter signeringen. Vilken dunderår jag haft i mitt företagande. Så himla mycket att fira.

Processed with VSCO with a5 presetOch på tal om att fira så åkte vi även över till fastlandet för att fira Jul med familjen där. Det var det mysigaste på länge. Tänk vilket fint avslut. Att få krama om nästan hela familjen. ♥

Det är så svårt att sammanfatta ett helt år i ett blogginlägg, men jag fick i alla fall med en liten del av mitt 2018. En del av alla händelser som gjort mig både glad, nervös, hysterisk, ledsen, förälskad, deppig, euforisk och allt däremellan. 2018 har varit ett fantastiskt år på många plan. Och jag ser fram emot 2019. Jag tror på 2019. Och mer om mina planer inför nästa år kommer i ett annat inlägg.

Vad har du gjort under 2018 som känns extra varmt i hjärtat?

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elin
Elin
5 years ago

Jag träffade min livs kärlek i början av året så det är det största som hänt i år och någonsin hänt☺️ Vill passa på att säga hur otroligt inspirerad man blir av dig på så många vis, det är så roligt och häftigt att det går så bra för dig i din karriär! Jag köpte din bok för ett tags sen och den är bara så magisk fin och himmelsk! Stort grattis till alla framgångar du gör!

key_lime_pie_tarta2

Nästa inlägg

Key lime pie tårta

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x